Urpilainen tyytyväinen salkkuunsa EU-komissiossa – pohtii myös ratkaisuja maahanmuuttoon: "Meidän tulee kyetä parantamaan olosuhteita lähtömaissa"

3:29
MTV Uutiset Live: Myös Rinne on tyytyväinen Urpilaisen salkkuun.

Jutta Urpilainen (sd.) sanoo olevansa erittäin tyytyväinen tulevaan salkkuunsa EU-komissiossa. Hän pitää tehtävää sekä haastavana että painavana.

– Itse hahmotan tämän niin, että minulla on käytössäni komission suurin pääosasto (ulkosuhteet), jolla on noin 10 prosenttia työntekijöistä ja kolmanneksi suurin osa EU:n budjetista, Urpilainen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Urpilaisesta tulee uuden komission kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari.

"Afrikkalaisten nuorten nähtävä toivoa myös omalla mantereellaan"

Urpilainen näkee, että tehtävä linkittyy vahvasti tämän sukupolven suuriin tulevaisuushaasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen. Pääpaino on kestävän kehityksen kysymyksissä, mutta myös siinä, miten lähialueille, kuten Afrikkaan, rakennetaan uudenlaista kumppanuutta, jossa myös yksityinen sektori on aktiivisesti mukana.

– Afrikka on meille monella tapaa tärkeä manner. Jos haluamme vaikuttaa maahanmuuttoon tulevaisuudessa, meidän tulee kyetä parantamaan olosuhteita lähtömaissa, lievittää konflikteja ja luoda työpaikkoja, niin että afrikkalaiset nuoret näkevät toivoa myös omalla mantereella, eivät pelkästään ulkomailla, Urpilainen sanoi.

Urpilainen ei halunnut kommentoida, oliko hänelle jossain vaiheessa tarjolla myös muita salkkuja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja