Urheilupsykologi vinkkaa: Näin pääset eroon heikkouksistasi ja pärjäät paremmin töissä

7:48

Henkisestä hyvinvoinnista on hyötyä niin urheilussa kuin työelämässä ja vanhemmuudessa. Huomenta Suomessa tiistaina vieraillut urheilupsykologi Mia Stellberg kertoi, miten jokainen voi harjoittaa henkistä kanttiaan.

Urheilupsykologin työssä Mia Stellberg on huomannut, kuinka suuressa roolissa psyykkinen valmius ja vahvuus ovat eri lajien urheilijoiden menestyksessä. Työura tai vanhemmuus eivät toki ole urheilulajeja, mutta toisaalta niitä voi luonnehtia vuosikymmenien mittaiseksi kestävyyslajiksi.

Stellberg muistuttaakin, että urheilijoiden lisäksi myös ”tavalliset” ihmiset hyötyvät henkisestä hyvinvoinnista.

Heikkouksien karsiminen vähentää alisuoriutumista

Urheilija voi maksimoida omaa suorituskykyään kiinnittämällä huomionsa keskittymiseen, itsetuntoon, tavoitteen asetteluun ja motivaation ylläpitämiseen. Nämä asiat ovat merkittävässä roolissa myös työelämässä ja vanhemmuudessa, urheilupsykologi uskoo.

Jokaisen on tärkeää asettaa itselleen realistisia tavoitteita. Jos tavoitteita ei ole tai ne ovat epärealistisia, elämässä voi tulla eteen haasteita.

Toinen tärkeä seikka on minäkuva. Sillä miten näkee itsensä, on suuri merkitys niin vanhemmuuteen, työssä pärjäämiseen kuin urheilemiseenkin, Stellberg sanoo.

– Kaikkia niitä pikkuhiljaa työstämällä päästään pikkuhiljaa tilanteeseen, jossa ei ole heikkouksia aikaansaamassa alisuoriutumista.

Millainen merkitys henkisellä kantilla on ratsastuksessa? Miten hevosen hyvinvointi vaikuttaa urheilusuoritukseen? Katso koko haastattelu videolta!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja