Australian pääministeri koronasta: Poikkeukselliset olot jatkuvat vähintään puoli vuotta –"Emme ole nähneet tällaista 1. maailmansodan päättymisen jälkeen"

8:32
Presidentti Niinistö kommentoi hallituksen toimia MTV:n erikoishaastattelussa - Suomi historiallisessa tilanteessa koronaviruksen takia

Australia kehottaa kansalaisiaan pysymään kotimaassa koronaviruspandemian vuoksi. Pääministeri Scott Morrison julisti uusia matkustusrajoituksia lehdistötilaisuudessa keskiviikkona. Morrisonin mukaan nyt ei ole aika matkustaa ulkomaille.

Australia on myös päättänyt kieltää yli sadan hengen kokoontumiset sisätiloissa. Kielto ei koske julkista liikennettä, ostostentekopaikkoja ja kouluja.

– Tämä on jotain, mitä tapahtuu kerran sadassa vuodessa. Emme ole nähneet tällaista Australiassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeen, Morrison sanoi.

Pääministerin mukaan Australian pitäisi varautua siihen, että poikkeukselliset olot jatkuvat vähintään puoli vuotta.
– Pidämme maan toiminnassa, mutta se ei näytä normaalitilalta, Morrison jatkoi.

Australia on kertonut noin 450 koronavirustartunnasta. Kuolleita on toistaiseksi viisi. Maa oli jo aiemmin kieltänyt yli 500 hengen ulkoilmatapahtumat, mikä oli kova toimi innokkaalle penkkiurheilukansalle.

Pääministeri torjui vetoomukset koulujen sulkemisesta. Hänen mukaansa sen vaikutukset yhteisöön ja maan talouteen olisivat vakavat. Hän huomautti, että koulujen sulkeminen vetäisi 30 prosenttia terveydenhoitosektorin työntekijöistä pois työpaikoiltaan, kun vanhemmat jäisivät kotiin hoitamaan lapsiaan.

Turkissa ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema

Turkissa on vahvistettu ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema. Samalla tartuntojen määrän kerrottiin nousseen noin 50:stä lähes sataan.

Kuollut oli 89-vuotias, joka oli saanut tartunnan työntekijältään. Työntekijällä oli ollut yhteyksiä Kiinaan.

Maassa on tehty useita eri koronaviruksen ehkäisytoimia. Muun muassa koulut ja yliopistot päätettiin sulkea, kun todettuja tartuntoja oli vielä alle kymmenen. Lisäksi yhteisrukoukset moskeijoissa on peruttu.
Turkissa on myös voimassa matkustusrajoituksia useista maista.

Lähteenä myös Sydney Morning Herald.
 


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.