Urheiluauton vuokrannut mies keräsi 33 ylinopeussakkoa neljässä tunnissa – pitkä lasku lyhyestä lystistä kaatumassa autovuokraamon niskaan

1:35

Dubaihin matkustanut brittituristi vuokrasi Lamborghinin ja päästeli menemään sydämensä kyllyydestä. Saldona 33 ylinopeussakkoa neljässä tunnissa.

Pääkuvan video

Filippiinien presidentti tuhosi 5,5 miljoonan dollarin edestä luksusautoja

25-vuotias brittimies halusi sulautua joukkoon superautoilla kyllästetyssä Dubaissa ja vuokrasi itselleen Lamborghini Huracanin. Muutaman aamuöisen tunnin aikana hän onnistui kuvauttamaan itsensä 33 peltipoliisin kohdalla.

Mies oli maksanut kahden päivän vuokrasta 1 600 dollaria, mutta ylinopeussakkojen yhteissumma nousi yli 20 000 dollariin. Sakkojen perusteena olleet nopeudet olivat välillä 126–230 kilometriä tunnissa.

Lamborghini on edelleen sen vuokranneen miehen hallussa, eikä autovuokraamolla ole kuulemma mitään kiirettä sen saamiseksi takaisin. Vuokraamo nimittäin joutuisi lain mukaan luovuttamaan auton poliisille ja saisi sen takaisin vasta, kun sekä sakot että 27 000 dollarin takavarikointimaksu olisi maksettu.

– Kuka nämä kaikki maksaa? Meidän ei sitä ainakaan pitäisi tehdä. Ne ovat hänen (kuljettajan) rikkeitään ja hänen tulisi sakotkin maksaa, vuokraamon omistaja kertoo.

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ylinopeussakko määrätään aina ajoneuvon omistajalle. Tämä mahdollistaa syyllisen poistumisen maasta ennen kuin virkavalta ehtii puuttumaan asiaan. 25-vuotias kuljettaja oli kuitenkin jättänyt passinsa pantiksi autovuokraamolle, joten hänen poistumisensa maasta saattoi ainakin vaikeutua. Autovuokraamo myös yritti hankkia miehelle matkustuskiellon, mutta pyyntö evättiin.

Arabiemiirikunnilla ja Isolla-Britannialla on keskinäinen sopimus juridisesta yhteistyöstä, mutta siihen turvautuminen oikeuden saamiseksi olisi erittäin kallista.

Lähde: The National

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja