Uransa lopettava Kim Hirschovits avautuu viimeisistä pelivuosistaan: "Olin aika varma, että hommat loppuvat siihen"

4:57
Videolla Kim Hirschovitsin haastattelu.

Liigalegenda Kim Hirschovitsin komea ura saa päätöksensä tiistai-iltana, kun Espoossa pelataan hyökkääjän kunniaksi #44 All Stars -ottelu. Kiekko-Espoota luotsaava Hirschovits kohtaa oman joukkueensa tämän ystävistä kootun tähdistöjoukkueen kanssa. Hän summasi uransa päätöstä ja viimeisiä pelivuosinaan MTV Urheilulle.

Hirschovits sai itse koota nimilistan pelaajista, jotka hän haluaa mukaan otteluun. Lukuun ottamatta Jere Karalahtea ja Miro Aaltosta kaikki muut ovat saapuneet paikalle. 

– Se on ollut häkellyttävää, kuinka paljon ihmiset ovat tehneet tämän ottelun eteen. Tavallaan haikeat, mutta hyvät fiilikset, Hirschovits toteaa.

Urallaan Liigassa 689 runkosarjan ottelussa tehopisteet 141+302=443 iskeneen Hirschovitsin viimeisiä pelivuosia varjosti vakava loukkaantuminen. 

– Yksinkertainen vastaus on ystävät. Kun loukkaannuin kolme vuotta sitten ja minulla oli lantio murtunut, niin en tiennyt, pelaanko enää koskaan. Kävin silloin sen prosessin läpi lopettamisesta ja olin aika varma, että hommat loppuvat siihen. Perheen ja ystävien sekä huikeiden ihmisten auttamisen kautta pääsin ylös ja kuntoon. Pääsin vielä pelaamaan ja lopettamaan omaehtoisesti. Se on kaikista hienointa tässä, Hirschovits sanoo.

– Se kovin prosessi käytiin läpi kolme vuotta sitten. Tämä oli tavallaan luontevaa, että nyt on espoolaisen kiekon eteen muita tärkeitä hommia. En päässyt enää sellaiseen kuntoon ja ikääkin rupeaa olemaan. Luontevaa lopettaa tähän, Hirschovits jatkaa.

Vaikkei Liigan mestaruutta tullutkaan, niin mikään asia ei jäänyt Hirschovitsillä hampaankoloon. 

– Viimeinen viikko on vahvistanut sen, että ei. Olen saanut enemmän kuin olisin koskaan voinut kuvitella, Hirschovits päättää. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja