Uran ensimmäinen: Itävaltalaisässältä tyylikäs voitto yhdistetyssä – Leevi Mutru teki hienon nousun

Itävaltalainen Mario Seidl piti mäkiosuuden jälkeisen kärkipaikkansa ja voitti yhdistetyn maailmancup-kauden avauskilpailun Rukalla. Voitto on Seidlille uran ensimmäinen maailmancupissa.

Videolla juttua Rukan poikkeuksellisesta lumitilanteesta:

Rukan maailmancupissa poikkeuksellinen lumitilanne 0:57

Seidl lähti 145,5-metrisen mahtihyppynsä siivittämänä ladulle 57 sekunnin johtoasemassa ennen Norjan Jarl Magnus Riiberiä. Riiber nousi hätyyttelemään Seidlia ja oli 8,6 kilometrin kohdalla vain 10 sekunnin päässä, mutta norjalaisen kiri hyytyi lopussa.

Seidl nappasi hallitun hiihtonsa myötä tyylikkään voiton 16,5 sekunnin erolla ennen Riiberiä. Saksan Johannes Rydzek nousi kolmanneksi (+1.08,0) mäkiosuuden jälkeiseltä kahdeksannelta sijalta.

Leevi Mutru hiihti kisan lopun loistavasti ja kapusi parhaana suomalaisena 14:nneksi mäen 20. sijalta. Mutru jätti taakseen muun muassa hänen edeltään startanneen viime maailmancup-kauden kokonaisvoittajan, nyt 15:nneksi tulleen Japanin Akito Wataben.

Eero Hirvonen nappasi kisasta viimeisen maailmancupin pisteen oltuaan 30:s. Arttu Mäkiaho tuli maaliin hänen perässään 31:ntenä, ja Hirvosen tavoin pahasti mäessä epäonnistunut Ilkka Herola oli 33:s.

Voiton vienyt Seidl oli aiemmin ollut parhaimmillaan maailmancupin henkilökohtaisissa kisoissa kerran toinen ja kahdesti kolmas.

Lue myös:

    Uusimmat