0,8 sekuntia! Kauden parhaansa taistellut Eero Hirvonen jäi niukasti palkintopallilta

Suomen Eero Hirvonen sijoittui lauantaina neljänneksi yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Saksan Schonachissa.

Hirvonen oli normaalimäestä hypätyn mäkiosuuden jälkeen kahdeksas ja lähti kymmenen kilometrin hiihto-osuudelle 1.25 minuuttia norjalaisveturi Jarl Magnus Riiberin jälkeen. Kolmanteen sijaan oli eroa 39 sekuntia.

Erinomaisesti hiihtänyt Hirvonen yltyi ladulla taisteluun palkintokorokesijoituksista ja taipui loppukirissä Norjan Jörgen Gråbakille, joka nappasi kolmannen sijan 0,8 sekunnin erolla suomalaiseen. Ladulla ylivoimainen Riiber jätti Itävallan Stefan Retteneggerin toiseksi yli minuutin erolla. Gråbak, Hirvonen ja Viron Kristjan Ilves saapuivat maaliin viiden sekunnin sisällä Retteneggerin jälkeen.

Hirvoselle neljäs sija on kauden toistaiseksi paras. Maailmancupin avausviikonloppuna Rukalla hän oli viides. Hirvonen on yltänyt kymmenen parhaan joukkoon viidesti tällä kaudella, mutta hän on ollut viimeksi kolmen parhaan joukossa henkilökohtaisessa kilpailussa maaliskuussa 2018.

Ilkka Herola kiri toiseksi parhaana suomalaisena 11:nneksi. Wille Karhumaa oli 25:s ja Otto Niittykoski 37:s. Herola oli mäkiosuuden jälkeen 19:s ja osoitti ladulla hiihtokuntoaan. Karhumaa piti asemansa, ja Niittykoski taipui kolme sijaa.