Mainos

UPM:n tulos parani – suotuisat sellumarkkinat avittivat

Metsäyhtiö UPM:n liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 507 miljoonaan euroon heinä-syyskuussa, kun tulos vuotta aiemmin oli noin 235 miljoonaa euroa.

Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä sisältää Suomen metsien arvon noston, joka on yhteensä 265 miljoonaa euroa.   

Raportoitu liikevoitto oli 513 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 236 miljoonaa euroa. Liikevoittoon sisältyy kertaluonteisia tuottoja nettona yhteensä 6 miljoonaa euroa.  

Liikevaihto kasvoi kolmannelle vuosineljänneksellä noin 2,5 miljardiin euroon. Liikevaihto vuotta aiemmin oli noin 2,4 miljardia euroa.   
UPM:n tulosta paransivat muun muassa suotuisat sellumarkkinat ja kustannustehokkuus. Myös vesivoiman volyymit hyödyttivät yhtiötä ailahtelevilla markkinoilla  

Yhtiö odottaa viime vuonna saavutetun kannattavuustason jatkuvan myös tänä vuonna. Kannattavuutta parantavat UPM:n mukaan muiden muassa suotuisat valuuttakurssit, yhtiön kannattavuusohjelma sekä kasvuhankkeiden myönteiset tulosvaikutukset.  

UPM:n suurimmat lähiajan epävarmuustekijät liittyvät maailman talouskasvuun, valuuttamarkkinoihin ja sellun maailmanmarkkinoihin. Sellun maailmanmarkkinoilla uusilla tuotantolinjoilla voi olla merkittävä negatiivinen vaikutus sellun hintoihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.