UPM:n tulos parani puolella – myyntihintojen nosto ylitti raaka-aineiden kallistumisen

Metsäyhtiö UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi toisella vuosineljänneksellä puolella.

Liikevoitto nousi huhti–kesäkuussa 307 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 203 miljoonaa. Yhtiön mukaan sen tuotteiden kysyntä oli vahvaa ja kokonaisuutena myyntihintojen korotukset ylittivät raaka-ainehintojen nousun vaikutuksen.

Toimitusjohtaja Jussi Pesonen luonnehtii tulosta erittäin hyväksi. Eniten tulosta yhtiön liiketoiminta-alueista hänen mukaansa paransi Biorefining, joka sisältää muun muassa sellun valmistuksen.

– Liiketoiminta-alueen tulos oli kaikkien aikojen paras toisella neljänneksellä, Pesonen sanoo tiedotteessa.

Tuotteiden myyntihinnat nousevat

Yhtiö uskoo monien tuotteidensa myyntihintojen nousevan edelleen loppuvuoden aikana. Sen mukaan koko vuoden vertailukelponen liikevoitto tulee nousemaan selvästi verrattuna viime vuoteen, minkä lisäksi loppuvuoden tulos oli alkuvuoden tulosta parempi.

Liikevaihto toisella neljänneksellä nousi 15 prosentilla lähes 2,4 miljardin euroon. Lähes kolmanneksen yhtiön liikevaihdosta tuovat tarramateriaalit ja erikoispaperit.

– Liiketoimintojen hyvää kannattavuutta tukivat kuluttajakäyttäytymisessä, verkkokaupassa ja päivittäistavarakaupassa jatkuneet trendit.

Yhtiön mukaan sen kasvuhankkeet etenevät suunnitellusti. Sillä on rakennustyömailla Uruguayssa nyt 5  000 työntekijää. Lisäksi Saksan Leunassa investointi biokemikaaleihin etenee UPM:n mukaan hyvin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja