UPM:n lakossa torstai on toivoa täynnä – paitsi painopaperitehtaiden osalta

Metsäteollisuusyhtiö UPM:n ja Paperiliiton ennätyspitkän lakon seuraava mahdollinen ratkaisun päivä on torstaina. Silloin ratkeaa, loppuuko lakko ainakin sellu-, erikoispaperi- ja tarraliiketoiminnan osalta.

Lakot UPM:n eri toimialoilla ovat jatkuneet vuoden alusta lähtien. Työriitaa on viime ajat ratkottu sovittelija Leo Suomaan johdolla.

Tänään sovittelija antoi kaksi uutta sovintoesitystä. Ne koskevat erikoispaperiliiketoiminta Specialty Papersia ja tarraliiketoiminta Raflatacia. Jo aiemmin on annettu selluliiketoimintaa koskeva sovintoesitys.

Osapuolten pitää vastata sovintoesityksiin torstaina.

Sovittelu jatkuu siihen asti myös biopolttoaineliiketoiminta UPM Biofuelsin osalta.

Sen sijaan painopaperitehtaiden osalta sovittelija on todennut, ettei sovittelua ei ole mahdollista jatkaa, koska osapuolten näkemykset ovat liian kaukana toisistaan.

Painopaperitehtaat voivat seisoa pitkään

Työnantajapuolen ilmoituksen mukaan Paperiliitto on aiemmasta poiketen ilmaissut valmiutensa siihen, että UPM:n eri liiketoimintojen sopimukset voivat valmistua eri aikaan.

Siten kaikki muut sopimukset lukuun ottamatta painopaperiliiketoimintaa ja edelleen sovittelussa olevaa polttoaineliiketoimintaa voisivat teoriassa ratketa torstaina, jos osapuolet ne hyväksyvät.

Painopaperitehtaiden osalta ei ole vielä sovittu uutta sovitteluaikaa. Jolleivat osapuolet tingi tavoitteistaan, voivat paperitehtaan seisoa vielä pitkään.

Aikakaus-, sanomalehti-, mainos- ja toimistopapereita tekevän UPM Communication Papersin yksiköitä on Suomessa Raumalla, Jämsänkoskella, Kaukaalla Lappeenrannassa ja Kuusankoskella Kouvolassa.

Lue myös:

    Uusimmat