UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton työriidassa sovintoesitys – lakko jatkunut vuoden alusta

 Sovittelija Leo Suomaa on antanut sovintoesityksen metsäyhtiö UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton välisissä työehtosopimusneuvotteluissa, kertoi UPM tiedotteessaan tiistaina.

Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta mennessä.

Paperiliitto on valmis hyväksymään UPM:n selluliiketoimintaa koskevan sovintoesityksen vain, jos samalla saadaan sopu kaikkia UPM:n paperiliittolaisia koskevasta ratkaisusta.

Liitto kertoo tiedotteessa keskeisenä tavoitteenaan olevan, että koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut saadaan valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä.

– Meillä on päätös siitä, että lakko kestää siihen saakka, kunnes kaikki sopimukset ovat valmiina, kertoi Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala STT:lle tiistai-iltana.

Sovittelut UPM:n muiden liiketoiminta-alueiden ja Paperiliiton kanssa jatkuvat harkinta-ajan kestäessä sovittelijan johdolla.

Seuraava sovittelijan tapaaminen on sovittu torstaille.

Sovintoehdotuksesta vauhtia neuvotteluihin

Vanhala kertoo uskovansa, että sovintoehdotuksesta saadaan vauhtia siihen, että muita liiketoiminta-alueita koskevat sopimukset saataisiin hyvissä ajoin.

Paperiliiton lakko UPM:ssä on jatkunut jo vuoden alusta saakka.

– Kyllä siinä varmaan työnantajapuolellakin on halua viedä tätä asiaa rivakasti eteenpäin, varsinkin kun saatiin tämä neuvottelutulos aikaan, Vanhala sanoo.

UPM ei ole julkistanut tietoja siitä, miten paljon työtaistelu on sille maksanut.

UPM Pulp Suomen tuotantojohtaja Juha Kääriäinen kertoo UPM:n tiedotteessa olevansa toiveikas sopimuksen syntymisen suhteen.

Kääriäinen on toiminut UPM selluliiketoiminnan pääneuvottelijana.

UPM on pitänyt kiinni siitä, että se haluaa tehdä erilliset sopimukset liiketoiminnoilleen, kun taas Paperiliitto on ajanut yrityskohtaista sopimusta.

Paperiliiton hallitus linjasi helmikuun alussa, että liitto on valmis neuvottelemaan UPM:n viiden toimialan kanssa.



Lue myös:

    Uusimmat