Mainos

UPM:n Kajaanin-tehtaan tiloihin luvassa 400 työpaikkaa

Huomenna viimeiset paperirullansa tekevän UPM:n Kajaanin paperitehtaan tilat täyttyvät hyvää vauhtia. UPM on perustanut tiloihin yritysalueen, jonne pyritään hankkimaan korvaavia työpaikkoja.

Alueelle tulosta on sovittu jo 18 yhtiön kanssa, joista 14:n kanssa aiesopimuksilla. Tiistaina SOK ilmoitti perustavansa Kajaaniin palvelukeskuksen, joka alkuvaiheessa työllistää 30 henkilöä. Vuoden 2010 aikana henkilöstön määrä kasvaa noin sataan.

Jos kaikki suunnitelmat toteutuvat, niin uusien yrityskuvioiden työllistävä vaikutus on 300-400 henkilöä. SOK:n ohella sitovat sopimukset on tehty Empower Oy:n, Protacon Groupin sekä Sotkamon Erikoispuhdistus Oy:n kanssa. Nämä neljä varmaa tulijaa tarjoavat töitä 170-190 henkilölle.

- Edistymiseen pitää olla tyytyväinen, sillä talouskriisi iski meidän kannalta pahimpaan aikaan. Kajaanin etu on ollut se, ettei täällä syntynyt Kemijärven kaltaista vastarintaa tehtaan lopettamisen johdosta, mikä siellä tuhlasi valtavasti resursseja, UPM:n teknologiajohtaja Pauli Hänninen arvioi.

Yli puolet työtä vailla

Paperitehtaan sulkemisen myötä työnsä menetti 535 henkilöä. Uuden työ- tai opiskelupaikan on tähän mennessä löytänyt noin 70 henkilöä, joista 16 on sijoittunut yhtiön sisällä muihin tehtäviin. Eläkeratkaisujen piirissä on noin 160 henkilöä. Ilman tietoa tulevasta on tällä hetkellä 280 työntekijää.

Yksi mahdollinen työllistäjä on Kajaaniin uuden palveluyksikön perustava Empower Oy. Yhtiö on Suomen ja Baltian suurimpia energia- ja tietoliikennealan sekä teollisuuden palveluyrityksiä. Yhtiö ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, kun kyseessä on alasajetun paperitehtaan jälkihoito.

- Olemme palkanneet vuosien aikana 150 metsäteollisuudesta irtisanottua kunnossapidon ammattilaista ja olemme äärettömän tyytyväisiä heidän osaamisensa tasoon. Nyt palkkaamme Kajaaniin 50 lisää, toimitusjohtaja Aappo Kontu lupasi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.