Mainos

UPM:n Jussi Pesonen MTV:n Uutisextrassa: "Katson UPM:n etua, mutta salaa toivon, että Suomi pärjää"

10:00

Metsäyhtiö UPM on kulkenut toimitusjohtaja Jussi Pesosen valtakaudella pitkän tien auringonlaskun alasta ja Voikkaan tehtaan sulkemisesta viime vuosien jatkuvaan tulosparannukseen.

– Totta kai siitä on huojentunut olo, että 20 vuosineljännestä yhtä soittoa on tulos parantunut, Pesonen sanoo MTV:n Uutisextrassa.

Pesonen on johtanut UPM:ää jo 14 vuotta ja häntä ilmiselvästi harmittaa metsäyhtiöitä sitkeästi piinaava vanha leima.

– Yritystukikeskustelussa on noussut taas pintaan, että me olisimme vanhan säilyttäjiä eikä uudistajia. Joskus ennen olisin voinut tämän hyväksyä, mutta en enää.

– Pyrimme korvaamaan fossiilisia raaka-aineita ja käyttämään uusiutuvaa energiaa. Innovoimme, meiltä tulee patentteja, käytämme rahaa tutkimukseen, Pesonen luettelee.

Yksi esimerkki tästä on Pesosen mukaan biopolttoaineet. UPM:llä on biopolttoainelaitos Lappeenrannassa ja uuden laitoksen suunnittelu on alkuvaiheessa Kotkassa, jossa on tulossa ympäristövaikutusten arviointi.

Pesonen ottaa aktiivisesti osaa myös kotimaiseen keskusteluun, vaikka metsäjätillä on toimintaa yli 50 maassa.

– Ensisijaisesti UPM:n toimitusjohtajana joudun katsomaan UPM:n etua, mutta toisaalta salaa toivon, että Suomi pärjää ja suomalainen teollisuus pärjää tässä, Pesonen sanoo MTV:n Uutisextrassa.

MTV:n Uutisextra lauantaisin kello 19.10. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.