Mainos

UPM:n ja Aprilin sopimus uusiksi

UPM-Kymmene ja Indonesialainen metsäyhtiö April ovat MTV:n saamien tietojen mukaan neuvotelleet yhteistyösopimuksena kokonaan uudenlaiseksi.

Osakkeiden vaihdosta ja ristiinomistuksesta luovutaan ainakin tässä vaiheessa, sen sijaan UPM-Kymmene ostaa merkittävän osa Aprilin Kiinassa sijaitsevasta hienopaperitehtaasta. UPM-Kymmenen hallitus oli viime viikolla Indonesiassa ja Singaporessa miettimässä mitä vaikeuksiin ajautuneelle yhteistyölle April yhtiön kanssa oikein pitäisi tehdä. April yhtiö on ajatunut Indonesian laman ja rupian romahduksen takia taloudellisiin vaikeuksiin ja toisaalta vihreän liikkeen kritiikki oli myös yllättänyt UPM-Kymmenen johdon. Tänään yhtiöt pääsivät sopuun yhteistyön jatkosta. Ristiinomistus ja osakekirjojen vaihto pannaan jäihin, sen sijaan UPM-Kymmene ostaa riihikuivalla rahalla merkittävän osan Aprilin Changsunissa, Kiinassa sijaitsevasta hienopaperitehtaasta.

Yhteistyön painopiste siirtyy Indonesiasta Kiinaan, UPM-Kymmene saa merkittävän jalansijan Aasian kasvailla paperimarkkinoilla, mutta enää sen ei tarvitse selitellä Indonesian kyseenalaista metsäpolitiikkaa joka suuntaan. April puolestaan saa kiperästi kaipaamaansa ulkomaalaista valuutta ja selvinnee näin pahimman laman yli.
(MTV3)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.