Mainos

Upea sääennuste ensi viikolle: ”Tätä ei ole tänä kesänä juuri tapahtunut”

Ensi viikon alkuun ennustetaan koko maahan aurinkoa useaksi päiväksi peräkkäin. Tänä kesänä näin pitkää koko maan korkeapainetilannetta ei ole juuri näkynyt.

Viikonlopun sää on poutainen. Alkamassa on pitkä sateeton jakso.

– Lauantaina etelässä ja lännessä on aurinkoista, idässä ja pohjoisessa pilvisyys vaihtelee. Lounaassa ja etelässä päästään 20 asteeseen, lounaassa paikoin ylikin. Maan keskiosassa lämpötilat ovat vajaassa 20 asteessa ja Lapissa 15 asteen molemmin puolin. Sunnuntaina pilvilauttaa on kaakossa ja se voi ulottua myös etelään ja tämä laskee lämpötiloja, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lauantain ja sunnuntain välinen yö on viileä. Hallaa voi olla maan keski- ja pohjoisosassa, pohjoisessa voidaan jossain käydä jopa pakkasella.

Aurinkoa ensi viikon alussa

Ensi viikon alkuun ennustetaan upeaa, pilvetöntä säätä koko maahan. Korkeapaine on Suomen yllä.

– Aurinko paistaa koko maassa useana päivänä selkeältä taivaalta. Tätä ei ole tänä kesänä juuri tapahtunut. Lämpötilat tasoittuvat niin, että myös pohjoisessa lämpenee. Koko maassa ollaan 20 asteen tienoilla, paikoin ylikin. Pieni mahdollisuus helteelle voi olla etelässä keskiviikon ja torstain tienoilla, toteaa Liisa Rintaniemi.

Poutajakso voi kestää jopa viikon verran. Tämän hetken ennusteen mukaan pilvisyys lisääntyy pohjoisessa ensi viikon perjantaina. Viikonlopuksi sää vähän viilenee ja muuttuu epävakaiseksi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja