Upea kunnianosoitus – Jarmo Myllys valittiin SHL:n kaikkien aikojen parhaaksi maalivahdiksi

Hockeysverige.se-sivusto on tehnyt listauksen Ruotsin pääsarjatason kaikkien aikojen parhaista maalivahdeista. Ykkössija meni Suomen ensimmäisen jääkiekon maailmanmestaruuden torjuneelle Jarmo Myllykselle.

Hockeysverigen toimittaja Henrik Skoglund listasi SHL:n ja sitä edeltäneen Elitserienin parhaita maalivahteja. Seitsemän kautta Luulajaa ja neljän pelin verran HV71:stä edustanut Myllys nousi koko listan kärkeen.

– Hän vietti Luulajassa seitsemän kautta, noina kausina joukkue oli kärkinelikossa neljästi. Hän johdatti joukkueen sen ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan Ruotsin mestaruuteen vuonna 1996. Paljosta kiittäminen on Jarmo Myllystä, joka pelasi SHL-vuosinaan 36 nollapeliä runkosarjan ja pudotuspelit mukaanlukien, Skoglund kirjoitti.

– Hän on tehnyt kaksi maalia SHL:ssä ja syöttänyt 17 osumaa. Yhteensä 19 pistettä. 

Myllys voitti SHL:ssä kaksi mestaruutta. Ensimmäinen tuli vuonna 1996 ja toinen vuonna 2004, jolloin SaPKon kasvatti siirtyi loppukaudesta HV71:n kakkosmaalivahdiksi.

– Hän on mielestäni SHL:n kaikkien aikojen paras maalivahti. Voittaja-ainesta.

Myllys valittiin SHL:ssä arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 1997. Hänet valittiin Elitserienin tähdistöotteluun kolme vuotta myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat