Unohditko taas sateenvarjon kotiin? Helppo kikka auttaa muistamaan jatkossa

Yksinkertainen mielikuvaharjoitus saattaa estää ärsyttävää unohtelua.

Luultavasti jokainen on joskus kärsinyt unohtelusta, olipa kyse uunin jättämisestä päälle kotoa lähtiessä tai sateenvarjon unohtamisesta kotiin sateisena päivänä.

Tiede on kuitenkin kehittänyt ratkaisun unohtelijoille. Tuore tutkimus on löytänyt nimittäin yhteyden helpon mielikuvaharjoituksen ja parantuneen muistin välillä.

Seuraavan kerran, kun meteorologit povaavat sadetta, kuvittele, että sateenvarjon kärki peittää etuovesi lukon estäen sinua laittamasta ovea lukkoon. Vaikka kikka kuulostaa hölmöltä, sen luvataan auttavan sateenvarjon muistamisessa.

Millaista säätä luvassa? Tarkista täältä: mtv.fi/saa

Kyse on siitä, että aivot keskittyvät kahden eri asian väliseen tapahtumaan (tässä esimerkissä sateenvarjoon ja sen jumittamaan oveen) sekä sen mahdolliseen seuraukseen (eli siihen, ettet saisi ovea lukkoon).

Memory and Cognition -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa tarkasteltiin 80 aikuisen suorituksia muistitehtävässä. Osallistujat olivat iältään 61–88-vuotiaita. Ne, joille oli opetettu edellä mainittu muistitaktiikka, osoittivat suurinta parannusta muistissaan.

Tutkija Jennifer Ryanin mukaan vastaavat harjoitukset voivat auttaa myös taistelussa muistinmenetystä vastaan.


Lähteet: Metro, Huffington Post​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja