Unohda pin-koodin näppäily: Näin maksat tulevaisuudessa!

Finanssialan Keskusliitto tiedottaa, että maksukorttien lähilukuominaisuus siirtyy tänä vuonna laajempaan käyttöön. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pieniä ostoksia voi maksaa ilman pin-koodia.

Maksukorttien lähilukuominaisuus saadaan tänä vuonna todennäköisesti laajempaan käyttöön.

– Loppuvuoteen mennessä lähimaksukorttien määrä kasvanee, ja niitä saanee nykyistä useammasta pankista, arvioi Finanssialan Keskusliiton korttimaksuasiantuntija Kirsi Klepp Finanssialan keskusliiton tiedotteessa.

Lähimaksaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että pikkuostoksia voi maksaa kortilla ilman pin-koodin näppäilyä. Kortti viedään parin sentin päähän laitteesta samaan tapaan kuin kulkuluvat tai bussikortit, jolloin maksu siirtyy kortilta myyjälle.

– Lähimaksumahdollisuuden lisääntyminen on myös kiinni kauppiaista, sillä on heidän päätöksensä, tarjoavatko he asiakkailleen lähimaksumahdollisuuden. Osa maksupäätteistä vaatii vain tietojärjestelmäpäivityksen, mutta hieman vanhemmat maksulaitteet pitää vaihtaa uusiin, jotta lähimaksaminen onnistuu, Klepp kertoo.

Lähimaksamisen myötä asiointi nopeutuu huomattavasti. Kahviloiden jonoissa ja baaritiskeillä pienten ostosten maksamiseen ja pin-koodin näppäilyyn menee paljon aikaa. Lähimaksuominaisuus on tarkoitettu pienten jokapäiväisten ostosten maksamiseen. Sillä maksettaville summille on asetettu 25 euron yläraja.

Lähimaksuominaisuus myös lisää huomattavasti korttimaksamisen turvallisuutta, kun tunnusluvun näppäily suojattomissa olosuhteissa harvenee. Tungoksessa oman tunnusluvun suojaaminen voi olla hankalaa. Kuitenkin turvallisuuden vuoksi lähimaksuominaisuudella maksettaessa pin-koodi on joskus näppäiltävä, jotta voidaan varmistua siitä, että kortti on oikean omistajansa käsissä.

Kerro mielipiteesi: Mitä mieltä olet uudesta maksutavasta?

Lähde: Finanssialan keskusliitto

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja