Mainos

United Airlines 93 edelleen arvoitus

Pennsylvanian eiliseen maahansyöksyyn johtaneet tapahtumat ovat edelleen epäselvät. Eräiden arvelujen mukaan United Airlinesin Boeing 757 -koneen kaappaajat halusivat törmätä joko presidentin kesäasuntoon Camp Davidiin tai Yhdysvaltain kongressiin Washingtonissa.

Marylandin osavaltiossa sijaitseva Camp David on ollut mm. Lähi-idän rauhanneuvottelujen paikkana.

Kone oli lähtenyt Newarkista New Yorkin läheltä kohti San Franciscoa mukanaan 38 matkustajaa ja seitsenhenkinen miehistö. Se törmäsi kaksi tuntia lähdön jälkeen metsäiselle alueelle 105 kilometriä kaakkoon Pittsburghista. Kone hajosi pirstaleiksi ja kaikkien siinä uskotaan saaneen surmansa.

Matkustajana ollut 31-vuotias kalifornialaismies, Mark Bingham ehti soittaa koneen omalla puhelimella äidilleen paikallista aikaa kello 6.30:n jälkeen. Hän kertoi, että kolme miestä on kaapannut koneen. Miehet sanovat, että heillä on pommi.

-Rakastan sinua hyvin paljon siltä varalta, etten näe sinua enää, rouva Alice Hoglan muisti poikansa sanoneen.

Kohta tämän jälkeen puhelin meni mykäksi. Taustalta oli kuulunut paljon hälinää.

Alice Hoglan, itsekin United Airlinesin lentoemäntä, piti mahdollisena, että hänen poikansa oli kamppaillut kaappaajien kanssa.

-Hän oli sen tyyppinen ihminen, joka puuttuisi asiaan. Paikallinen pelastuspalvelu oli saanut matkapuhelinpuhelun mieheltä, joka sanoi lukinneensa itsensä koneen wc:hen.

-Meidät on kaapattu. Meidät on kaapattu, mies sanoi.

Tom Burnettiksi tunnistettu kalifornialainen mies soitti tiettävästi vaimolleen ja kertoi, että koneessa olevaa henkilöä oli puukotettu.

-Me kuolemme kaikki, mutta kolme meistä aikoo tehdä jotakin, hän sanoi -Rakastan sinua kulta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.