Uniperissä kuohuu: Loputkin vanhasta johdosta lähtevät – taustalla riita Fortumin kanssa

Suomalaisen Fortumin osittain omistamasta energiayhtiö Uniperistä lähtee kaksi johtoryhmän jäsentä, Uniper kertoi tiedotteessa sunnuntaina. Operatiivinen johtaja Eckhardt Rümmler ja kaupallinen johtaja Keith Martin jättävät saksalaisyhtiön marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoitus tarkoittaa, että Uniperin koko vanha johtoryhmä on sanonut jättävänsä yhtiön. Toimitusjohtaja Klaus Schäfer ja talousjohtaja Christopher Delbrück kertoivat erostaan jo helmikuussa.

Uusimmat johtajaerot ovat reaktio Uniperin riitaan Fortumin kanssa, kirjoittaa saksalaislehti Spiegel. Viime viikolla pidetyssä Uniperin yhtiökokouksessa lykättiin vastuuvapauden myöntämistä Uniperin johtoryhmälle vuosilta 2017 ja 2018. Lykkäys tehtiin suurimman osakkeenomistajan eli Fortumin aloitteesta. Fortum omistaa 49,99 prosenttia Uniperistä.

Spiegelin mukaan lykkäyksen taustalla on epäily siitä, että Uniperin vanha johto on toiminut Venäjällä aktiivisesti Fortumin E.ON-kauppaa vastaan.

Saksalainen energiayhtiö E.ON myi viime vuonna Fortumille noin 47 prosentin osuuden Uniperistä. Uniperin vanha johtoryhmä oli Schäferin johdolla tarmokkaasti harannut kaupan toteutumista vastaan.

"Uniperin johdon toiminta ei ollut läpinäkyvää" 

Uniperin hallintoneuvoston puheenjohtaja Bernhard Reutersberg sanoi ymmärtävänsä uudet eropäätökset Fortumin ilmaiseman epäluottamuksen huomioon ottaen.

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark puolestaan vastaa, että päätös lykätä johdon vastuuvapaudesta päättämistä ei johtunut yleisestä epäluottamuksesta Uniperin johtoa kohtaan. Lundmarkin mukaan kyse oli siitä, että johdon toiminta Fortumin ostotarjouksen aikana ja sen jälkeen ei ollut läpinäkyvää.

– Keskitymme nyt aloittamaan yhteistyön uuden toimitusjohtajan ja talousjohtajan kanssa, Lundmark sanoi Fortumin verkkosivuilla.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja