Unicefin Susiluoto: Julmat teot kriisialueilla käsittämättömiä

Kokemuksella hyväntekeväisyydestä 25:00

Unicefin vastikään eläköitynyt varainhankintajohtaja Liisa Susiluoto kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, että tilanteet kriisialueilla ovat raaistuneet.

190 maassa toimiva YK:n lastenrahasto Unicef tekee työtä maailman lasten perustarpeiden tyydyttämiseksi ja oikeuksien turvaamiseksi. 30-vuotisen uran Unicefillä tehnyt varainhankintajohtaja Liisa Susiluodon mukaan tilanne kriisialueilla on hyvin erilainen kuin aiemmin.

– Ne väkivallan teot, joita tällä hetkellä tehdään hätäaputilanteissa, on jotain ihan toista kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten. En tiedä missä elokuvamaailmassa nuoret miehet elää, mutta ne on niin julmia tekoja, että se on vaikea käsittää. Siitäkin huolimatta meidän täytyy auttaa niitä lapsia joita voidaan.

Välillä esimerkiksi psyykkisen avun saaminen kauheuksia nähneille lapsille saattaa kestää, mutta kurjuudesta huolimatta Susiluoto uskoo Unicefin apuun.

– Siinä onnistutaan ja sitä voidaan tehdä, kun vaan päästään tekemään, hän sanoo.

Unicef toimii täysin lahjoitusvaroilla, joita saadaan sekä maiden hallituksilta että yksityisiltä lahjoittajilta. Susiluoto kertoo, että nykyään lähes puolet lahjoituksista tulee yksityisiltä ihmisiltä joko kuukausi- tai kertalahjoituksina. Myös testamenttilahjoituksia tulee jonkin verran. Lahjoitusvaroilla kustannetaan esimerkiksi lääkehoitoa kriisialueille. Tilanne olisi toisenlainen, jos Unicefia ei olisi, uskoo Susiluoto.

– Ainakaan lapset eivät olisi saaneet rokotuksia. Unicef on maailman suurin rokottaja ja estää siinä mielessä maailman lasten kuolemia maailman tehokkaimmin.

Susiluoto kertoi myös uskomattoman tarinan Roger Mooresta. Mitä hyvän tahdon lähettiläs Moore teki Islannissa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat