Unicef: Koronakriisin taloudellisesta tuesta vain murto-osa osoitettu lapsille

Suomessa on lapsiperheitä, jotka ovat kokeneet niukkuutta koronapandemian takia.

Vauraat maat ovat käyttäneet koronakriisin hoitoon 10,8 biljoonaa dollaria, mutta tästä vain kaksi prosenttia on osoitettu lasten ja lapsiperheiden sosiaaliturvaan. Näin todetaan YK:n lastenjärjestön Unicefin raportissa.

Raportissa tarkastellaan 41:n OECD- ja EU-maan toimenpiteitä koronakriisin hoidossa tämän vuoden helmi- ja heinäkuun välisenä aikana. Tarkastelun kohteena ovat pandemian sosiaaliset ja taloudelliset vaikutukset lapsiin sekä tarvittavat poliittiset päätökset lasten hyvinvoinnin kannalta.

Kolmannes OECD- ja EU-maista ei raportin mukaan ole osoittanut mitään uusia taloudellisia tukia lapsiperheille, ja toteutetutkin toimet ovat jääneet lyhytaikaisiksi.

"Köyhyyden poistaminen myös Suomessa todellinen haaste"

Kansalliset tutkimukset ovat osoittaneet, että koronakriisin myötä Suomeen on syntynyt uusi lapsiperheiden ryhmä, joka on kokenut niukkuutta pandemian takia.

Ongelmaksi raportti nostaa sen, että suuri osa uusista tukimuodoista on osoitettu jo olemassa oleville asiakkaille, ei vasta hiljattain köyhyysloukkuun vajonneille perheille.

– Kestävän kehityksen tavoitteista köyhyyden poistaminen on myös Suomessa todellinen haaste. Yhteiskunnan oikeudenmukaisuus mitataan siinä, kuinka se varmistaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten perusoikeudet, sanoo Suomen Unicefin julkishallintotyön johtaja Mirella Huttunen tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat