Unelmoitko matkasta Afrikkaan? Tässä 10 upeaa kohdetta!

Moni haaveilee käyvänsä Afrikassa ainakin kerran elämässä. Oli mielessä rantaloma tai safari, siellä on mahdollisuudet molempiin. Kokosimme yhteen kuvia upeista kohteista.

Kaikilla lienee jonkinlainen käsitys siitä, millaista Afrikassa on, mutta harvempi on itse käynyt siellä. Reader's Digest listaa kymmenen kohdetta, joihin Afrikkaan mielivän kannattaa suunnata. Paikkoja riittää tutkittavaksi useammallekin reissulle.

Kuvagalleriaa pääsee selaamaan yläpuolelta. Alta voit lukea myös tarkempia esittelyitä valituista kohteista.

Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

Kapkaupunki Afrikan mantereen eteläisimmässä kärjessä on kulttuurien, uskontojen, makujen ja maisemien tilkkutäkki. Yli kolmen miljoonan asukkaan suurkaupungissa pääsee nauttimaan vilkkaasta kaupunkielämästä esimerkiksi Waterfrontin satama-alueella.

Suositun matkakohteen kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Pöytävuori, Hyväntoivonniemi ja vankilasaari Robben Island, jossa Nelson Mandela vietti vuosikausia.

Kaupungissa on mahdollisuus vierailla kasvitieteellisessä puutarhassa, luonnonpuistossa sekä urbaanissa Green Point Urban Parkissa. Alueella on myös monia golfkenttiä. 

Seychellit

Seychellien saarivaltioon kuuluu yhteensä 115 saarta. Pääsaari Mahélla sijaitsee myös pääkaupunki Victoria. 

Rannalla löhöämisen lisäksi Seychelleillä voi esimerkiksi sukeltaa ja snorklata. Saarilla on myös runsaasti mahdollisuuksia patikointiin luontopoluilla. 

Luontoa riittää ihailtavaksi. Seychelleillä voi päästä tutustumaan peräti kahteen UNESCO:n maailmanperintökohteeseen, Aldabran atolliin ja Vallée de Main luonnonpuistoon. Toiseksi suurimmalla saarella Praslinilla Anse Lazion ranta on paratiisi täynnä hienoa hiekkaa, turkoosia vettä ja palmupuita.

Sossusvlei, Namibia

Vastakohta vehreydelle löytyy Sossusvleista Namibin autiomaasta. Se on osa Namib-Naukluftin kansallispuistoa. Valtavat hiekkadyynit ja rutikuivien tasankojen kuolleet akaasiapuut hivelevät valokuvaajan silmää. Seikkailunhaluiset voivat lähteä kiipeämään päätähuimaavan korkeille dyyneille.

Marrakech, Marokko

Idän mystiikkaa pääsee kokemaan Marokon Marrakechissa, jota kutsutaan myös vaaleanpunaiseksi kaupungiksi sen punertavasta hiekkakivestä rakennettujen muurien vuoksi.

Marokon suurimpiin kaupunkeihin kuuluva Marrakech lukeutuu maan suosituimpiin matkailukohteisiin. Kaupungin nähtävyyksiä ovat muun muassa Bahian ja Dar Si Saidin palatsit, Koutoubian moskeija sekä Majorellen puutarha. 

Marrakechin tunnetuin alue on vanhakaupunki Medina. Sen keskeisin paikka on Djemaa el-Fna -aukio. Torilla pääsee aistimaan itämaista tunnelmaa ja tutkimaan basaarikojujen tarjontaa.

Mitä muita unelmakohteita Afrikassa on? Katso koko kuvagalleria ylhäältä.

Kuvat: Colourbox, Shutterstock, All Over Press

Lähtisitkö luksustelttailemaan Lappiin?

Matkailijoita houkutellaan Lappiin uudenlaisilla majoituksilla. Katso, miltä näyttää glamping eli glamour camping!

1:04

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja