Mainos

Williams-pomo nukkuu yönsä rauhassa – ei kommentoi väitteitä tallin kuolemasta

6:06

Legendaarinen Williams on taantunut Formula ykkösten heikoimmaksi talliksi. Williamsin tekninen johtaja Paddy Lowe väittää C Moren haastattelussa uskovansa yhä nousuun.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Saksan GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Saksan GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

– On ollut raskas vuosi. Keskitymme paljon siihen, miten voisimme saada tämän automme kilpailukykyisemmäksi ja rakentaa ensi vuodeksi paremman auton. Paljon kovaa työtä, Lowe toteaa tuntemuksistaan.

Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams myönsi yöuniensa kärsivän tallin heikon tilanteen takia. Lowe nukkuu yönsä hyvin.

– Nukun itse asiassa ihan ok. Se ei tietenkään tarkoita, ettenkö olisi huolestunut asioista. Formula ykkösten paine merkitsee minulle työntekoa. Jos stressi estäisi minua tekemästä töitä, olisi se hyvin negatiivista. Autoa saadaan paremmaksi vain hyvällä suunnittelulla. Tunteilla ei saada.

7:39

Lowe kiittelee myös tallin faneja kaikesta tuesta. Häntä ilahduttaa, ettei vaikeilla hetkillä käännetä selkää.

– On kiva saada tukea Williamsilla. Meillä on upea fanipohja ja hyvin lojaali. He ovat nähneet Williamsin erilaisia vaiheita 41 vuoden aikana. Kaikki tekevät tiimissä kovasti töitä parempien tulosten eteen.

Williamsilla 1997 maailmanmestaruuden voittanut Jacques Villeneuve tosin arvioi, että Williams olisi kuolemassa.

– Mitä noihin muiden kommentteihin tulee, niin en ole lukenut niitä, joten en anna niistä arvioita, Lowe totesi Villeneuven lausunnosta.

Miten Williams saataisiin sitten nousuun?

– Olemme viime kuukausina tehneet henkilöstöpuolella muutamia muutoksia, joiden avulla pääsemme parempaan suuntaan. Tällaisissa tilanteissa tarvitaan hyvää johtajuutta. Se on tärkeää. Meillä on kaikki raaka-aineet olemassa, mutta nousua ei tehdä yhdessä yössä, Lowe sanoi keinoista.

Autoon tehdään tietysti uudistuksia koko ajan.

– Tässä kisassa meillä on uusi etusiiveke. Se on esimerkki suunnittelusta uudistetussa prosessissamme. Kuljettajat ottivat sen hyvin vastaan ja se on hyvä merkki.

Villeneuve ja moni muukin on arvioinut Williamsin kärsivän kuljettajiensa kokemattomuudesta. Lance Stroll kisaa Formula ykkösissä toista kauttaan ja Sergei Sirotkin ensimmäistään.

– Sen haluan tehdä selväksi, ettei automme kilpailukyvyn puute johdu kuljettajistamme. Lance ja Sergei ovat tehneet hienoa työtä käytössä olevalla kalustollaan, Lowe väittää.

Lowe painottaa, ettei Williamsilla ole nykytilanteessaan mahdollisuuksia maailmanmestarinkaan palkkaamiseen.

– Tietysti voisimme tehdä moninkertaisen mestarin kanssa parempaa työtä. Moni tiimi haluaisi ajattaa maailmanmestaruuden voittaneita kuljettajia, mutta harva voi. Mielestäni meillä on paras kuljettajakokoonpano, joka nykytilanteessa on mahdollista. Olemme heihin tyytyväisiä.

3:44

1:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.