Umpilisäketulehdus olikin syöpä – tuore isä menehtyi vain viikkoja häiden ja lapsensa syntymän jälkeen hoitovirheen vuoksi

0:26

25-vuotias tuore isä ja aviomies Tom Thornton kuoli vain viikkoja häidensä ja poikansa syntymän jälkeen. Vaimon mukaan lääkärit tekivät väärän diagnoosin ja luulivat umpilisäketulehdusta syöväksi. Naisen mukaan hoidossa tehtiin myös muita virheitä. Vastaava lääkäri on pyytänyt perheeltä anteeksi tapahtunutta.

Yllä olevalla videolla kerrotaan kohdunkaulansyövästä.

Tammikuussa 2015 syöpään kuolleen Tom Thorntonin tapauksessa on käynyt ilmi, että hoidossa tehtiin monenlaisia virheitä, kertoo Mirror-lehti.

Muun muassa alun perin tehty umpilisäkediagnoosi todettiin vääräksi. Muita hoitovirheitä olivat hänen leskensä Chantellen mukaan vajavaiset raportit, huono johtaminen ja se, että perheen kanssa ei kommunikoitu riittävästi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Perheelle väärä diagnoosi valkeni vasta kuukausien kuluttua pojan kuolemasta, kun he ottivat asiasta vastanneisiin tahoihin yhteyttä selvittääkseen, olivatko miehen terveysongelmat periytyviä.

Tomin kuolema vietiin oikeuden tutkittavaksi.

Poika luotti lääkäreihin

Isä Kevin Thornton kertoi oikeudelle, että hänen mielestään kukaan ei ottanut pojan terveydentilaa vakavasti.

Poika itse luotti lääkäreihin.

– Jos he eivät ole huolissaan, en minäkään ole, oli hän sanonut isälleen.

Luultiin umpilisäkkeen tulehdukseksi

Elokuussa 2014 Tom meni lääkäriin, sillä hänen vatsaansa oli koskenut jo viiden päivän ajan. Ultraäänitutkimuksen jälkeen lääkärit totesivat, että hänen umpilisäkkeensä oli leikattava.

Tomille annettiin seuraavaksi päiväksi leikkausaika. Toimenpide kuitenkin siirtyi. 

Professorri Matthew Makin, vastaava lääkäri kertoi, että toimenpiteen siirtymisestä lukee raporteissa, mutta syytä ei ole merkitty.

Leikkauksen jälkeen Tomin umpilisäke vietiiin tutkittavaksi patologian laitokselle Royal Oldham Hospital -sairaalaan. Lääkärin oli tarkoitus varmistaa, että mitään ei ollut jäänyt huomaamatta.

Lääkäri ei kuitenkaan huomannut syöpäsoluja vaan vahvisti, että kyseessä oli umpilisäkkeen tulehdus.

Myöhemmin näytteitä tarkastellut lääkäri Khalid Ahmed kertoi, että tulehtuneen näytteen tutkiminen oli ollut haastavaa. Lisäksi pula työntekijöistä oli vaikuttanut työntekoon. Hän pyytää oikeudessa luetussa lausunnossaan anteeksi perheeltä.

Leikkauksen jälkeisenä päivänä Tom pääsi kotiin. Kaksi kuukautta myöhemmin hän tuli takaisin sairaalaan, koska leikkausarpi tuntui kipeältä.

Lisää tutkimuksia

Seurasi lisää testejä, mutta jälleen Tom passitettiin kotiin, koska lääkärien mukaan ei ollut syytä huoleen.

Patologin raporttia ei nähty tarpeelliseksi tehdä uudelleen, sillä Tomia hoitaneen lääkärin mukaan mies näytti voivan hyvin.

Kolmannen kerran vastaanotolle

Tom palasi taas kahden viikon kuluttua sairaalaan, koska vatsa oli edelleen kipeä.

Lääketieteellisiä raportteja Tomin kuoleman jälkeen tutkittuaan lääkäri professori Makin totesi tutkijalle, että hänen uskoakseeen leikkaus tehtiin tyrän vuoksi, mutta siitä ei ollut missään mainintaa. Hän myönsi, että kyseessä ei ollut paras mahdollinen toimintatapa.

Tämän jälkeen lääkärit ajattelivat, että hänellä oli leikkaus oli vahingoittanut hänen suolistoaan ja seurasi lisää testejä, muun muassa ultraääni ja röntgenkuvaus.

CT-skannaus tehtiin 2. marraskuuta ja seuraavana päivänä syöpädiagnoosi varmistettiin.

Hoito ei enää auttanut

Kemoterapia ei kuitenkaan tehonnut eikä lisää kertoja kannattanut järjestää, koska syöpä oli levinnyt kehossa jo niin laajalle.

Tom kuoli Springhill Hospice -sairaalassa 25. tammikuuta 2015.

Professori Makin myönsi oikeudessa, että Tomin hoidossa tehtiin monia virheitä. Lääkärin olisi pitänyt huomata syöpä jo hoitoprosessin alussa.

Lähde: Mirror.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja