UM: Ei tietoa suomalaisuhreista Irma-hurrikaanin jäljiltä

Suomen ulkoministeriölle ei ole ainakaan toistaiseksi tullut tietoa, että kukaan suomalainen olisi kuollut tai loukkaantunut Irma-hurrikaanissa. Aamupäivään mennessä ei myöskään ollut tiedossa, että suomalaisia olisi kateissa tai hätäavun tarpeessa.

– Ei ole tullut tällaista tietoa, kertoi ministeriön viestintäpäivystäjä Tiina Tähtinen.

Ministeriö seuraa Irman liikkeitä sekä Helsingissä että edustustoissa maailmalla. Floridan alue kuuluu New Yorkin pääkonsulaatin vastuulle, ja Karibiansaarten tilannetta seuraa muun muassa Suomen Meksikon-lähetystö. Tietoa Irman liikkeistä saa muun muassa Twitterin ja Facebookin kautta. Facebookissa toimii esimerkiksi ministeriön Nettikonsuli-neuvontapalvelu.

Niille hurrikaanialueella oleville suomalaisille, jotka ovat tehneet ministeriöön matkustusilmoituksen, on tiedotettu tilanteesta myös tekstiviestillä ja sähköpostitse, Tähtinen kertoi.

Esimerkiksi Floridaan on tehty 60 matkustusilmoitusta. Suomalaisia on alueella kuitenkin kaikkiaan paljon enemmän.

– Floridassa asuu arvioiden mukaan enemmän tai vähemmän pysyvästi 25000 suomalaista, Tähtinen sanoi.

Matkustusilmoituksen Kuubaan on tehnyt 32 suomalaista sekä Dominikaaniseen tasavaltaan ja Haitiin kumpaankin kolme. Ministeriöllä ei ole antaa arviota siitä, kuinka paljon näissä paikoissa on yhteensä suomalaisia.

– Me emme pysty sanomaan, että esimerkiksi viisi prosenttia tekee matkustusilmoituksen. Matkustusilmoitusten perusteella ei voida arvioida, että alueella on niin ja niin paljon ihmisiä.

Suomen ulkoministeriö kehottaa hurrikaanialueella olevia suomalaisia seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita. Paikoissa, joissa verkkoyhteydet ovat heikot, ihmisten on syytä olla yhteydessä hotelliin paikallisviranomaisten tietojen saamiseksi. 

Irma-hurrikaanin ennustetaan iskevän Miamiin 1:52

Pekka Pouta: Irma-hurrikaani uhkaa aiheuttaa"hillittömät tuhot"Floridaan 5:32

Lue myös:

    Uusimmat