Mainos

Ulkoministeriö: Indonesiassa yli 700 suomalaista, toistaiseksi ei tietoa suomalaisuhreista – toimi näin, jos olet tsunamialueella

1:19
Katso video tsunamiaallon tuhoista

Suomen ulkoministeriön ja Jakartan Suomen-suurlähetystön mukaan Indonesian tsunamikatastrofissa ei ole toistaiseksi tiedossa suomalaisuhreja.

– Epävirallisen tiedon mukaan, jonka olen saanut Jakartan suurlähetystöstä, ei olisi ulkomaalaisuhreja, kertoo ulkoministeriön viestintäpäivystäjä Anna-Maria Liukko.

Indonesian katastrofiviraston viimeisimpien tietojen mukaan ainakin 222 on kuollut ja 843 loukkaantunut Indonesiassa tsunamin iskeydyttyä Sundasalmessa.

Yli 700 suomalaista Indonesiassa

Ulkoministeriön mukaan yli 700 suomalaista on tehnyt matkustusilmoituksen Indonesiaan, mutta suurin osa heistä ei ole tsunamialueella.

– Suurlähetystön mukaan tsunamialueella on vain joitakin suomalaisia. Heidän mukaansa se ei ole kovin suosittu matkailukohde länsimaalaisten matkailijoiden keskuudessa, Liukko kertoo.

Ulkoministeriö on lähettänyt kaikille matkustusilmoituksen tehneille toimintaohjeen.

– Kehotamme seuraamaan paikallisviranomaisten tiedotusta, ja toisaalta olemaan yhteydessä omaisiin, mikäli on tsunamialueella.

WhatsApp_MTV3_Stripe_

Ulkoministeriö ei aio toistaiseksi muuttaa matkustusohjetta

Liukon mukaan ulkoministeriö ei toistaiseksi aio muuttaa matkustusohjetta tai suosittaa olemaan matkustamatta alueelle.

– Meillä ei ole tässä vaiheessa minkäänlaista harkintaa ollut, että matkustustiedotetta muutettaisiin tältä osin. Siinä sanotaan jo nyt, että täytyy varautua tietynlaisiin luonnon ääri-ilmiöihin.

Juttua päivitetty tiedoilla kuolonuhreista ja loukkaantuneista kello 12.55.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja