Sveitsiä edustava Laaksonen jäi vaille saumoja Novak Djokovicia vastaan – serbitähti pelasi ensimmäisen kerran poikansa edessä

Sveitsiä edustavan suomalaissyntyisen Henri Laaksosen tie tenniksen Ranskan avointen kaksinpelissä tyssäsi toiselle kierrokselle, ja varsin odotetusti. Laaksosella kun oli vastassa maailman ykköspelaaja ja turnauksen ykkössijoitettu Novak Djokovic.

Serbialainen supertähti selvitti Laaksosen, 27, hieman yli puolessatoista tunnissa lukemin 6–1, 6–4, 6–3.

Djokovic hamuaa Pariisista harvinaisuutta. Jos hän yltää turnausvoittoon, hänellä on samanaikaisesti hallussa kaikkien neljän grand slam -turnauksen tittelit.

Mestaruusjahti jatkuu kolmannella kierroksella Italian Salvatore Carusoa vastaan. Caruso on maailmanlistalla sijalla 147, ja Laaksosen tavoin hän raivasi tiensä turnauksen pääsarjaan karsinnan kautta.

Djokovicille päivä oli tunteikas, sillä hänen nelivuotias poikansa Stefan oli katsomossa.

–  Päivä on erityinen, sillä ensimmäisen kerran elämässäni pelaan poikani edessä. Hän osoitti uskomatonta kärsivällisyyttä jaksaessaan istua paikallaan puolitoista tuntia. Yleensä hän ei ole noin kärsivällinen, Djokovic myhäili.

Syöttöjä alakautta

Viime vuonna Ranskassa Rafael Nadalille finaalin hävinnyt itävaltalainen Dominic Thiem jatkaa hänkin kolmannelle kierrokselle. Maailmanlistalla 91:ntenä oleva Kazakstanin Alexander Bublik viihdytti yleisöä muutamalla alakauttasyötöllä ja sinnitteli hyvin, mutta lopulta Thiem oli vahvempi erin 3–1.

–  Olin valmistautunut (Bublikin alakauttasyöttöihin). Jos rehellisiä ollaan, se on hyvä vaihtoehto minun kaltaistani, kaukana takarajan takana olevaa pelaajaa vastaan, Thiem sanoi.

Thiem kohtaa seuraavaksi Uruguayn Pablo Cuevasin, joka päätti brittitoivo Kyle Edmundin turnauksen. Edmund jätti ottelun kesken polvivaivan takia, hävittyään kaksi ensimmäistä erää.

Saksalainen viitossijoitettu Alexander Zverev puolestaan pudotti ruotsalaispelaaja Mikael Ymerin. Zverev joutui avauskierroksella urakoimaan täydet viisi erää Australian John Millmania vastaan, mutta maailmanlistalla sijalla 148 oleva Ymer taipui suoraan kolmessa erässä.


Lue myös:

    Uusimmat