Mainos

Ulkoministeriöstä tyrmäys Bildin terrorismiuutiselle: Hyvin epämääräinen – olisimme jo kuulleet

Bild-lehti uutisoi tänään eurooppalaisiin rantalomakohteisiin kohdistuvasta turvallisuusuhasta. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että jos artikkelin tiedot pitäisivät paikkansa, he olisivat todennäköisesti jo kuulleet asiasta.

Bild-lehti julkaisi tänään artikkelin, jossa väitettiin Italian tiedustelupalvelun varoittaneen Saksan tiedustelupalvelua terrori-iskun uhasta Euroopan rantalomakohteissa.

Suomen ulkoministeriön kriisi- ja avustustiimin johtaja Flora Kuparinen kertoo, että Suomen ulkoministeriö ei ole saanut ilmoitusta Bildin uutisoimasta turvallisuusuhasta.

– Italialaisilla viranomaisilla on velvollisuus viestittää turvallisuustilanteiden muutoksista suurlähetystölle, joka on meihin yhteydessä. Tässä tapauksessa yhteydenottoa ei ole tullut.

Kuparinen uskoo, että jos kyse olisi todellisesta turvallisuusuhasta, tieto olisi jo saatu.

Bild-lehden mukaan uhka koskee ranta-alueita Etelä-Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Ilmoitetuilla alueilla oleilee niin paljon ihmisiä, että asiasta ilmoitettaisiin pikaisesti.

– Kyllä olettaisin, että olisimme jo saaneet tiedon. Euroopassa toimii kuitenkin aika hyvin viranomaisten välinen viestintä, Kuparinen toteaa.

Kuparisen mukaan uutisoitu uhka on hyvin epämääräinen.

– Kyse on laajoista alueista, joilla oleilee niin paljon miljoonia ihmisiä, että niistä ilmoitettaisiin pikaisesti. Turvallisuus on paikallisten viranomaisten vastuulla ja on heidän intresseissään ennaltaehkäistä terrori-iskut. 

Terrorismiriskistä turistikohteissa varoitetaan jo nyt

Kuparinen huomauttaa, että ulkoministeriön matkustustiedotteessa kehotetaan jo nyt huomioimaan kohonnut terrorismin riski Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa.

Matkustustiedotteessa suositellaan välttämään suuria väkijoukkoja ja kehotetaan yleiseen valppauteen.

– Toki tavallisen ihmisen on vaikeaa varautua tällaista iskua vastaan muuten kuin noudattamalla yleistä varovaisuutta ja välttelemällä väkijoukkoja, Kuparinen huomauttaa.

– Suosittelemme myös matkustusilmoituksen tekemistä. Jos matkakohteessa on kriisi, niin voimme ulkoministeriöstä ottaa yhteyttä ilmoituksen tehneisiin henkilöihin ja esimerkiksi välittää paikallisviranomaisten antamia ohjeita tilanteissa toimimiseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.