Mainos

Ulkoministeriö avasi wap-palvelun matkailijoille

Wap-palvelusta voi matkapuhelimella lukea muun muassa Suomen konsulaattien laatimia matkustustietoja eri alueiden turvallisuustilanteista.

Ulkoministeriö avasi eilen suomalaisille matkailijoille suunnatun wap-palvelun, joka tarjoaa matkustusturvallisuuten liittyvää tietoa ulkoministeriön verkkosivuilta.

Wap-palvelusta matkailija voi matkapuhelimellaan lukea yksityiskohtaisesti Suomen suurlähetystöjen ja konsulaattien laatimia matkustustiedotteita. Edustustot maailmalla seuraavat alueensa turvallisuustilannetta ja laativat säännöllisesti tiedotteita ulkoministeriön verkkopalveluun. Matkustustiedotteissa kerrotaan poliittisesta tilanteesta, varoitetaan rikollisuudesta ja vaarallisista alueista, kerrotaan liikenteen ongelmista ja muistutetaan rokotuksista.

Matkakohteensa turvallisuutta epäileville matkaajille suositellaan matkustusilmoituksen tekemistä, mikä on mahdollista wap-palvelussa. Wapista on haettavissa myös lähimmän edustuston tai ulkoministeriön yhteystiedot.

Ulkoministeriön ensimmäinen matkailijoille suunnattu matkapuhelimessa toimiva palvelu oli tekstiviestipalvelu, joka valmistui keväällä 2002. Tekstiviestipalvelu on edelleen toiminnassa.

Wap-palvelu katsottiin kuitenkin tarpeelliseksi, koska se tarjoaa matkapuhelimien käyttäjille enemmän tietoa kuin pelkkä tekstiviesti. Molemmat palvelut toimivat suomeksi ja ruotsiksi.

Ulkoministeriö ei veloita palvelujen käyttäjää. Käyttäjä maksaa vain operaattorien veloitukset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.