Ulkomaiset mediat ruotivat Orpon hallituksen sokkialkua: "Ei hyvä vaikutelma hallitukselle, joka hädin tuskin päässyt kiinni toimeen"

Lukuisat ulkomaalaiset mediat uutisoivat tiistaina Suomen valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) ympärillä pyörivästä kohusta, joka liittyy hänen nettikirjoituksiinsa.

Suomen uuden hallituksen ympärillä myrskyää edelleen, kirjoitti ruotsalainen uutistoimisto TT. Purra tviittasi tiistaina pyytävänsä 15 vuoden takaisia kirjoituksiaan anteeksi.

Ruotsalaismedian mukaan nimimerkillä "riikka" kirjoitetut kommentit ovat vain yksi niistä skandaaleista, jotka ovat ravistelleet 20. kesäkuuta virkaan astunutta hallitusta.

– Kymmenen päivää sen jälkeen, kun Petteri Orpon (kok.) hallitus astui virkaansa, perussuomalaisten elinkeinoministeri Vilhelm Junnilaerosi, kun häntä syytettiin yhteyksistä äärioikeistoon, uutistoimisto kirjoitti.

TT listaa myös esimerkiksi sisäministeri Mari Rantaseen (ps.) kohdistuneet syytökset äärioikeistolaiseen väestönvaihto-salaliittoon uskomisesta sekä Junnilan tilalle ministeripestiin valitun Wille Rydmanin (ps.) vuodentakaiset syytökset "toistuvasta seksuaalisesta ahdistelusta ja sopimattomasta käytöksestä alaikäisiä tyttöjä kohtaan".

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan syytökset ovat ympäröineet uutta hallitusta sen ensimmäisten kolmen viikon ajan.

– Se ei ole hyvä vaikutelma hallitukselle, joka on hädin tuskin päässyt kiinni toimeen, ja pääministerille, jonka on määrä toivottaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidentervetulleeksi Helsinkiin torstaina, kirjoitti BBC ja lisäsi Purran toimivan valtiovarainministerin lisäksi pääministerin sijaisena.

Myös brittilehti Guardian kirjoitti Suomen uuden oikeistohallituksen syöksyneen uuteen kiistaan julkisuuteen nousseiden rasististen kommenttien myötä. Lehden mukaan "riikan" kommenteissa käytettiin rotu- ja maahanmuuttovastaisia herjauksia sekä väkivallalla uhkailua.

Lisäksi Politico kirjoittaa Purran käyttäneen perussuomalaisten entisen puheenjohtajan, nykyisen eduskunnan puhemiehen Jussi Halla-ahon Scripta-blogissa rasistisia herjauksia. Yhdysvaltalaisjulkaisu nosti esiin myös oppositioon siirtyneen, entisen pääministerin Sanna Marinin (sd.) tviitin, jossa hän kirjoitti jokaisen olevan oikeutettuja turvalliseen elämään.

Rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomiset syynissä – kestääkö hallitus? 21:59
Rasistista kieltä viljellyn "riikan" sanomiset syynissä – kestääkö hallitus?

Lue myös:

    Uusimmat