Ulkomaan matkoista uskalletaan jo haaveilla – myös Lapin matkapaketteja on ostettu vilkkaasti

Ulkomaanmatkailuun uumoillaan hiljaista alkuvuotta, vaikka matkoja jo toiveikkaasti kaupataankin. Kesästä odotetaan jo vilkkaampaa. 

TUI Finland on perunut kaikki joulukuun ja alkuvuoden matkansa 5. helmikuuta asti. 

Viestintäpäällikkö Laura Aaltosen mukaan tällä hetkellä lähdetään siitä ajatuksesta, että helmikuun alun jälkeen matkat toteutetaan suunnitellusti. Matkat ovat jo myynnissä, myös talvilomat muun muassa Kanarian saarille.  

Aaltosen mukaan asiakkaat ovat alkaneet kiinnostua ensi kesän matkoista. Varauksia on tehty ainakin Kreetalle, Rhodokseen ja Kroatiaan. 

– Pimeä ja sateinen vuodenaika on saanut suomalaiset taas unelmoimaan matkustamisesta. 

Myös Tjäreborg kauppaa matkoja talvelle ja ensi kesälle. Ensin vietetään kuitenkin hiljaiseloa, sillä matkat on peruttu tammikuun loppuun asti ja jo aiemmin vedettiin viivat Kap Verden ja Gambian yli koko talvelta.

Kanarialle ja Madeiralle seuraavat matkat järjestetään näillä näkymin helmikuun alusta lähtien, kertoo Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen. Ihmiset ovat hänen mukaansa vielä odottavalla kannalla ja kysyntä talvelle on ollut vähäistä. 

– Uskon, että keväällä matkailu alkaa lisääntyä. 

Pohjois-Suomi kiinnostaa

Finnair lentää joulu-maaliskuussa noin 75 matkustajalentoa päivässä, yrityksen viestinnästä kerrotaan. Viime vuonna Finnair lensi noin 350 lentoa päivässä.

Liikenneohjelmaa päivitetään nyt korona-aikana tarpeen mukaan, koska muutokset matkustusrajoituksissa vaikuttavat suoraan kysyntään. Varausten perusteella varsinkin Pohjois-Suomeen on halukkuutta lentää jouluksi ja uudeksi vuodeksi. 

Finnair-konserniin kuuluva Aurinkomatkat lisäsi syksyllä valikoimiinsa kotimaan pakettimatkat Pohjois-Suomen kohteisiin. Matkapaketteja on myyty reilusti yli 1 500 ensimmäisten viikkojen aikana. 

Detur on peruuttanut kaikki matkansa tämän vuoden loppuun saakka. Ensi vuoden lomamatkoja Turkin, Kreikan ja Tunisian kohteisiin myydään jo yrityksen verkkosivuilla. 

Moni yritys lupaa matkavarauksille aiempaa laajempaa muutos- ja peruutusturvaa.

Lue myös:

    Uusimmat