Ukrainasta sotaa paenneet lapset pääsivät jalkapalloseuraan Vihdissä – "Yksi tunti viikossa, jolloin voi olla ajattelematta muuta"

Jalkapallo tuo helpotusta Suomeen tulleiden ukrainalaislasten arkeen:"Yksi tunti viikossa, jolloin voi olla ajattelematta muuta" 3:34
Ukrainasta paenneet lapset ja nuoret nauttivat jalkapalloseuran harjoituksista, ja valmentaja kertoo, miksi halusi ehdottomasti lähteä mukaan projektiin.

Ukrainasta sotaa paenneet lapset ovat päässeet Suomessa pikkuhiljaa kouluihin ja myös harrastuksiin mukaan. Vihdissä paikallinen jalkapalloseura on ottanut lapset mukaan toimintaansa ja pitää heille kerran viikossa omaa futistreeniä. 

Vihtiläisessä palloiluhallissa on muuten vielä hiljaista, mutta yksi ryhmä harjoittelee. Posket ovat punaisia, ja kielenä on elekieli; yksi pojista osaa auttavasti englantia ja tulkkaa muille myös sanallisia ohjeita. 

Ryhmää vetää seuran valmentaja Mika Hämäläinen. Hänelle oli heti itsestään selvää lähteä vetämään ryhmää. 

– Olen itse ollut monessa tilanteessa lähellä sotaa ja nähnyt niitä lapsia ulkomailla, tämä oli minulle aivan ehdoton juttu. Jos voimme yhden hetken, yhden tunnin viikossa antaa näille lapsille ja nuorille, jolloin he voivat olla ajattelematta muuta. Mennä pallon perässä, se yhdistää heitä, on aina yhdistänyt joka puolella maailmaa.  

Tunnin viikoittainen treeniaika on ohi, mutta nuoret ja lapset eivät malttaisi lähteä pois palloiluhallista.

– Olisi kiva, että mukana olisi myös suomalaisia pelaamassa, niin saisi paremmin pelattua, sanoo 15-vuotias Denis

Seura toivottaa kaikki Ukrainasta tulleet lapset ja nuoret mukaan viikoittaiseen treeniin, ja mahdollisesti tulevaisuudessa lapsia voidaan sijoittaa myös seuran joukkueisiin. Osa lapsista on tällä viikolla myös aloittanut koulun Vihdissä. 

Lue myös:

    Uusimmat