Mainos

Ukrainan puolustusministeri: Nato-maat aloittivat asetoimitukset

Ukrainan puolustusministerin mukaan sotilasliitto Naton jäsenmaat ovat aloittaneet asetoimitukset maahan.

Valeri Heletein mukaan aseita käytetään Venäjä-mielisten ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin pysäyttämiseksi. Hän sanoi, ettei voi paljastaa yksittäisiä maita, jotka toimittavat aseita Ukrainaan.  

Puolustusministeri kertoo käyneensä asetoimituksista kahdenkeskisiä neuvotteluja Naton puolustusministereiden kokouksessa Walesissa kuun alussa.  

– Voin virallisesti kertoa teille, että aseet ovat jo matkalla meille, hän sanoi.  

Nato on sanonut, ettei se lähetä aseapua Natoon kuulumattomalle Ukrainalle, mutta jäsenmaat saattavat tehdä niin.  

Aiemmin tässä kuussa Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon avustaja kertoi, että Kiovan keskushallinto on sopinut usean Nato-maan kanssa aseavusta ja sotilasneuvonantajien tarjoamasta avusta. Neljä viidestä Nato-maasta, mukaan lukien Yhdysvallat, kiisti väitteen.  

Puolustusministeri Heletein mukaan Ukrainan alueella on 3500 venäläissotilasta ja Venäjän puolella rajan tuntumassa 25000 sotilasta. Venäjä on kiistänyt Ukrainan väitteet, että se olisi lähettänyt joukkoja ja panssarivaunuja Itä-Ukrainaan separatistien tueksi.  

Ukrainan sodassa on kuollut yli 3000 ihmistä. Osapuolten välillä on ollut tulitaukosopimus syyskuun 5. päivästä lähtien. Uutistoimisto Reutersin mukaan satunnaisesta väkivallasta huolimatta tulitauko on hyvin pitkälti pitänyt.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.