Ukrainan pakolaiskriisi – tällaista apua nyt tarvitaan: "Ihmiset ovat jättäneet kaiken taakseen"

Sota näkyy läntisessä Ukrainassa pakolaiskriisinä – tällaista apua ihmiset tarvitsevat 3:22
Millainen humanitaarinen tilanne läntisessä Ukrainassa on tällä hetkellä? Katso Ulriikka Myöhäsen haastattelu yllä olevalta videolta!

Ukrainasta pakenevat ja paenneet tarvitsevat yhä paljon materiaalista apua, sanoo MTV Uutisaamussa vieraillut Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Jouni Hemberg.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Kirkon Ulkomaanavulla on parhaillaan humanitaarinen operaatio Ukrainan naapurimaassa Unkarissa yhdessä unkarilaisen sisarjärjestön kanssa.

– Otamme siellä (Unkarissa) vastaan pakolaisia. Ja nyt tämä toiminta on laajenemassa mahdollisesti myös muihin maihin, kiitos suomalaisten lahjoittajien, Hemberg kertoo.

Hänen mukaansa tarvetta on esimerkiksi vaipoille ja muille hygieniatarvikkeille sekä ruoalle ja vedelle, joita on jo toimitettu kaikkiaan satoja tonneja.

– Sanoisin, että melkein kaikella materiaalisella avulla on tarvetta edelleen. Voi hyvin kuvitella, kun lapset ja naiset liikkuvat, niin tarvitaan vaippoja ja hygieniatarvikkeita, tarvitaan ruokaa ja vettä. Nämä ovat ne ensisijaiset tarvikkeet.

Hygieniatarvikkeiden lisäksi Kirkon Ulkomaanapu on toimittanut myös jonkin verran lääkinnällisiä laitteita.

"Ihmiset ovat jättäneet kaiken taakseen"

Kirkon Ulkomaanavun viestinnän astiantuntija Ulriikka Myöhänen on parhaillaan Unkarin pääkaupungissa Budapestissä, mutta hän vieraili vähän aikaa sitten läntisessä Ukrainassa, jossa Venäjän hyökkäys näkyy pakolaiskriisinä.

– Itäisestä, eteläisestä ja myös pohjoisesta osasta Ukrainaa on todella paljon tullut pakolaisia läntiseen Ukrainaan. Neljän viikon aikana reilusti yli 4,5 miljoonaa ukrainalaista on paennut rajojen yli naapurimaihin. Lisäksi valtavat määrät ukrainalaisia elää maan sisäisinä pakolaisina, Myöhänen raportoi MTV Uutisaamussa.

– Ihmiset ovat jättäneet kaiken taakseen.

Millainen humanitaarinen tilanne läntisessä Ukrainassa on tällä hetkellä? Katso Ulriikka Myöhäsen haastattelu yllä olevalta videolta!

Katso koko keskustelu alla olevalta videolta!

Millaista apua Ukraina tarvitsee - saadaanko se perille? 9:15

Lue myös:

    Uusimmat