Ukraina väittää Venäjän kärsivän poikkeuksellisia tappioita: Liki 100 panssaria kolmessa päivässä, yli 1 000 sotilasta vuorokaudessa

Ukrainan armeijan yleisesikunta väittää Venäjän menettäneen arviolta 1 010 sotilasta viimeisen vuorokauden aikana. Venäjän päiväkohtaisiksi kalustotappioiksi Ukraina listaa muun muassa 10 panssarivaunua, 24 panssariajoneuvoa ja 34 tykkiä.

Viimeisen kolmen päivän aikana Ukraina väittää Venäjän menettäneen yhteensä 2 620 sotilasta, 41 panssarivaunua, 57 panssariajoneuvoa ja 108 tykkiä tai raketinheitintä.

Luvut ovat poikkeuksellisen suuria. Yhdysvaltalaislehdet Washington Post ja New York Times ovat tällä viikolla todenneet lähteisiinsä vedoten Ukrainan pitkään odotetun vastahyökkäyksen alkaneen.

Ukrainan väittämiä Venäjän tappioista ei ole vahvistettu, eikä Venäjä ole juuri tappioitaan kommentoinut. Myös Ukraina julkaisee tietoja omista menetyksistään harvakseltaan.

Sotilasasiantuntijoiden, ajatushautomoiden ja länsiarvioiden laskelmat Venäjän kärsimistä miehistötappioista ovat pitkin sotaa olleet pääosin samansuuntaisia kuin Ukrainan luvut.

Venäjän puolustusministeriö väitti maanantaina torjuneensa viikonlopun aikana Ukrainan laajamittaisen hyökkäyksen Etelä-Ukrainassa. 

Torstaina puolestaan uutisoitiin venäläisten sotakommentaattorien väittävän, että Ukraina hyökkää voimalla Etelä-Zaporizhzhjassa.

Venäjän puolustusministeriö väitti Ukrainan kärsineen taisteluissa raskaita tappioita.

Lue myös:

    Uusimmat