Ukraina saa 121 täysin uutta kamikazedronea Yhdysvalloista – tämä Phoenix Ghosteista tiedetään

”Tässä on yli 200 kilon pommi” – toimittaja seurasi, miten Kiovan lähistöltä raivataan ammuksia ja miinoja 2:37
”Tässä on yli 200 kilon pommi” – toimittaja seurasi, miten Kiovan lähistöltä raivataan ammuksia ja miinoja

Yhdysvallat kertoi torstaina lähettävänsä 800 miljoonan dollarin apupaketin Ukrainan puolustusvoimille. Paketissa on mukana drone-lennokkeja, joiden ominaisuuksista ei suostuta kertomaan julkisuuteen juuri mitään. 

Uudessa apupaketissa on aivan uutta teknologiaa. Paketti sisältää 72 kappaletta 155 millimetrin haupitsia, 144 000 ammusta sekä haupitsien hinauskalustoa. Lisäksi mukana on ”yli 121” kappaletta uutta dronea, joka kulkee nimellä Phoenix Ghost Tactical Unmanned Aerial System.

AEVEX Aerospace -yhtiön valmistamista droneista ei ole kerrottu aiemmin julkisuuteen mitään. Pentagonin tiedottaja John F. Kirby ei nytkään paljastanut tarkempia teknisiä tietoja.

Sen verran Kirby suostui kertomaan, että Ghost on kehitetty pääosin kohteiden tuhoamista varten. Drone kykenee toki välittämään myös kuvaa taistelukentän tilanteesta operaattorilleen.

Kirbyn mukaan dronen kehitystyö on aloitettu ennen Venäjän 24.2. aloittamaa Ukrainan sodan eskalaatiovaihetta, mutta nyt Ghostin jatkokehitystä tehdään itäisen Ukrainan taistelukentän tarpeet silmällä pitäen.

Ghost tuottaa samankaltaisen taktisen kyvykkyyden kuin Yhdysvaltojen aiemmin Ukrainaan toimittama Switchblade: molemmat ovat niin kutsuttuja itsemurhadroneja, jotka tuhoavat kohteensa paitsi räjähteellä, myös lentämällä niitä päin.

Viranomaistietojen mukaan Ghostin ja Switchbladen tarkoissa suoritusarvoissa on kuitenkin eroja.

Katso lisää: Yhdysvallat aikoo tukea Ukrainaa satojen miljoonien arvoisella asepaketilla

Yhdysvallat aikoo tukea Ukrainaa satojen miljoonien arvoisella asepaketilla 2:35

Lue myös:

    Uusimmat