Ukraina kertoo löytäneensä Venäjän armeijan salaista dataa täynnä olevan kovalevyn: Tietoja ilmatorjuntayksiköstä Moskovan lähellä ja henkilötietoja sotilaista

Ukraina sanoo löytäneensä kovalevyn, joka sisältää eli 100 gigatavua dataa Venäjän sotilasvoimista, kuten tietoja ilmatorjuntayksiköistä ja sotilaiden henkilöllisyyksistä.

Ukrainan rajavartiosto julkaisi lauantaina Facebookissa videon, jonka saatetekstin mukaan ukrainalaissotilaat löysivät kovalevyn Tshernihivin alueelta Pohjois-Ukrainassa. Venäjän joukot vetäytyivät alueelta huhtikuun alkupuolella.

Rajavartioston mukaan kovalevyllä on yli 100 gigatavun edestä asiakirjoja, joista käy ilmi teknisiä tietoja ilmatorjuntayksiköstä Moskovan lähellä sekä muusta sotilasvarustelusta.

Kovalevyllä oli myös Venäjän sotilasvoimien henkilötietoja.

Kovalevyllä oli myös asiakirjoja sotilasharjoituksista, valmiustasosta sekä karttoja. Osa asiakirjoista oli merkattu salassapidettäviksi.

– Ukrainan viranomaisilla on nyt valokuvia, tunnusmerkkejä, passien kopioita ja muita asiakirjoja hyökkääjistä, rajavartiosto kirjoitti julkaisussa.

Rajavartioston mukaan kovalevy löytyi sotilastehtävän aikana, mutta ei tarkentanut löytöolosuhteita muutoin.

Katso myös: Ukrainan sota on kestänyt neljä kuukautta – Pekka Toveri kertoo, onko sodalle näköpiirissä loppua

Ukrainan sota on kestänyt neljä kuukautta – Pekka Toveri kertoo, onko sodalle näköpiirissä loppua 4:46

Artikkelia päivitetty kello 19.28: Kyseessä on gigatavu, ei gigabitti.

Lue myös:

    Uusimmat