USA: Venäjä teloittaa sotilaitaan

Myös Venäjän puolella Ukrainassa taistelleen Wagner-palkkasotilasryhmän on raportoitu teloittaneet paenneita sotilaita. 

Venäjä teloittaa sotilaitaan, jotka yrittävät vetäytyä taisteluista, väittää Valkoisen talon tiedottaja John Kirby. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto AP.

– Meillä on tietoa, jonka mukaan Venäjän armeija on itse asiassa teloittanut sotilaita, jotka kieltäytyvät noudattamasta käskyjä, Kirby sanoi torstaina 26. lokakuuta.

– Meillä on myös tietoa tapauksista, joissa venäläiskomentajat ovat uhanneet teloittaa kokonaisia yksiköitä, jotka ovat kieltäytyvät noudattamasta käskyjä.

Kirby ei kertonut yksityiskohtia siitä, kuinka paljon venäläissotilaita väitetysti on teloitettu käskyjen noudattamatta jättämisen vuoksi. Hän ei myöskään kertonut yhtäkään konkreettista esimerkkiä tapauksesta, jossa yksiköitä olisi uhattu.

Ukrainan armeijan tiedottajan mukaan venäläisjoukot ovat kieltäytyneet hyökkäämästä ukrainalaisasemia vastaan Avdijivkan alueella, jossa Venäjä on raporttien mukaan kärsinyt hyvin raskaita tappioita.

– Venäjä on epätoivoinen erityisesti Donbassin ja Donetskin alueilla. He kirjaimellisesti heittävät taisteluihin nuoria miehiä, joilla ei ole kunnon koulutusta tai varustusta, eikä heitä ainakaan johdeta kunnolla, Kirby sanoi.

Ukraina julkaisi vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa 0:59
Ukraina on julkaissut vahvistamattoman videon Venäjän panssareiden joukkotuhosta Avdijivkassa. Videon kuvausaikaa tai -paikkaa ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat