ISW: Kansalliskaarti rekrytoi ex-Wagner-taistelijoita Tshetshenian Ahmat-pataljoonaan, venäläiskomentaja väittää

Venäläisten sotavankeudesta selvinnyt perheenisä: "Meille tšetšeeneille Ukrainan sota on kuin déjà-vu" 8:41
Venäläisten sotavankeudesta selvinnyt perheenisä kertoi toukokuussa Itä Nyt-jaksossa: Tällaisia yhtäläisyyksiä Ukrainan ja Tshetshenian sotien välillä on, Venäjän säälimätön valloitustaktiikka pysyy samana.

Venäjän erikoisjoukkojen komentaja väittää Venäjän kansalliskaarti Rosgvardian rekrytoivan entisiä Wagner-taistelijoita tshetseenipataljoonaansa.

Institute for the Study of War kertoo tuoreessa raportissaan Tshetshenian Ahmat-pataljoonan komentaja Apti Alaudinovin väittäneen, että entiset Wagner-ryhmän palkkasoturit liittyvät Ahmat-pataljoonaan ja suuntaavat Ukrainan sotaan.

Alaudinov väitti, että "massiivinen" määrä Wagner-sotilaita on liittynyt Ahmat-joukkojen eri joukko-osastoihin ja toimii useilla tarkemmin määrittelemättömillä rintamasektoreilla Ukrainassa. 

ISW:n kirjeenvaihtajan mukaan Ahmat-pataljoona on osa Venäjän asevoimia. Hänen mukaansa on todennäköistä, että prikaati koostuu entisen Wagnerin henkilöstöstä, jotka tekivät sotilaallisia sopimuksia suoraan Venäjän puolustusministeriön kanssa Wagnerin rahoittajan Jevgeni Prigozhinin kapinan tai hänen kuolemansa jälkeen.

Alaudinov väitti myös, että entiset Wagner-sotilaat seuraavat entisiä komentajiaan Tshetshenian Ahmat-yksiköihin. Alaudinov totesi, että Wagner-taistelijat ovat "aina puhuneet erittäin kunnioittavasti Ahmatista". 

The Kyiv Independentin uutisen mukaan hän todennäköisesti yrittää lausunnollaan tukahduttaa keskustelut mahdollisista jännitteistä Wagnerin ja Tshetshenian joukkojen välillä. 

ISW arvioi, että Venäjän puolustusministeriön ja Rosgvardian Tshetshenian yksiköiden kesken rintaman eri sektoreilla hajallaan olevat entiset Wagnerin joukot eivät todennäköisesti muodostu uudelleen tehokkaaksi sotilasorganisaatioksi. 

ISW uskoo, että näiltä hajanaisilta joukoilta puuttuu se vahvuus, jonka Wagner sai siitä, että se oli yhtenäinen organisaatio selkeän ja johdonmukaisen johdon alaisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat