Uhkauksista viis! Liverpoolin ex-manageri teki kolmivuotisen sopimuksen Evertonin kanssa

Rafael Benitezin pitkään huhuttu Everton-siirto on varmistunut, kun seura tiedotti keskiviikkona tehneensä espanjalaisen kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Everton on etsinyt uutta manageria siitä saakka, kun Carlo Ancelotti päätti palata Real Madridiin. Ancelotti johdatti Evertonin viime kauden Valioliigassa kymmenennelle sijalle. Ancelotti aloitti Evertonin managerina joulukuussa 2019 solmittuaan neljän ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen, joka kuitenkin purettiin vain 1,5 vuoden yhteisen taipaleen päätteeksi.

Benitezin lisäksi Ancelottin korvaajaksi oli ehdolla ainakin Wolverhamptonin ex-manageri Nuno Espirito Santo.

Benitez, 61, toimi aiemmin Evertonin paikallisvastustajan Liverpoolin managerina vuosina 2004–2010. Benitez johdatti Liverpoolin Mestarien liigan voittoon 2005 ja FA Cupin voittoon vuotta myöhemmin.

Liverpool-pestinsä jälkeen Benitez on ehtinyt työskennellä Interissä, Chelseassa, Napolissa, Real Madridissa, Newcastlessa ja Kiinan superliigan Dalian Professionalissa.

Hän johdatti Chelsean Eurooppa-liigan voittoon kaudella 2012–2013 ja Napolin Italian cupin voittoon vuotta myöhemmin. Kaudella 2016–2017 hän nosti Newcastlen takaisin Valioliigaan yhden Mestaruussarjassa vietetyn kauden päätteeksi.

Lue myös:

    Uusimmat