Mainos

Mies uhkaili sivullisia ja ryntäsi poliisia kohti leipäveitsi kädessä: Poliisi toimi ripeästi ja ampui miestä jalkaan

Poliisi käytti aiemmin tänään ampuma-asetta taltuttaakseen veitsellä uhkailleen miehen Herttoniemenrannassa Itä-Helsingissä.

Helsingin poliisin yleisjohtaja Patrik Karlsson kertoo MTV Uutisille, että poliisi sai ilmoituksen Helsingin Herttoniemenrannassa Niittaajankadulla sekavasti käyttäneestä miehestä, jolla oli veitsi kädessään tänään kello 10.01.

– Poliisi on ollut paikalla ihan muutamassa minuutissa ja kohdannut heti tämän henkilön. Henkilö on välittömästi lähtenyt kävelemään poliisia kohti tämän veitsen kanssa. Asiat ovat edenneet hyvin nopeasti, Karlsson kertoo.

Kohdistiko henkilö uhkaa sivullisiin ennen poliisin tuloa?

– Tutkinta on alkuvaiheessa, joten en pysty nyt tarkalleen sanomaan, mitä siellä on tapahtunut. Ilmoitus on tullut poliisille sekavasti käyttäytyvästä miehestä, jolla on leipäveitsi kädessä, mutta onko hän sitten tehnyt jotakin aiemmin siellä, siihen en osaa sanoa, Karlsson kertoi MTV Uutisille.

Hetkeä myöhemmin poliisi tiedotti, että mies oli käyttäytynyt uhkaavasti sivullisia kohtaan myös ennen poliisin tuloa. Epäillyllä, 20-vuotiaalla helsinkiläismiehellä ei ole mainittavaa rikostaustaa eikä teon motiivista ole tietoa.

Poliisi on poistunut paikalta Herttoniemenrannassa, mutta tilanne on ohi.

– Siellä suoritetaan nyt tutkintaa. Tässä vaiheessa tapausta tutkitaan kohdehenkilön osalta virkavallan väkivaltaisena vastustamisena.

Karlsson kertoo, että poliisin ampuma-aseen käytön osalta päivystävä poliisirikossyyttäjä toimii nyt tutkinnanjohtajana.

Jalkaan ammuttu mies on toimitettu sairaalaan. Mies ei ole hengenvaarassa.

29:14

Täydennetty poliisitiedotteen tiedoilla kello 13.06.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.