UFC-mestari astui vaa'alle ylipainoisena – menettää vyönsä jo ennen ottelua

Vapaaotteluorganisaatio UFC:n kevytsarjan mestari Charles Oliveira menettää mestaruusvyönsä ennen ottelua Justin Gaethjea vastaan astuttuaan vaa'alle ylipainoisena. Asiasta kertoo ESPN.

Kevytsarjan painoraja on 155 paunaa eli noin 70,3 kilogrammaa. Brasilialainen Oliveira ylitti painorajan kuitenkin täpärästi 0,5 paunalla eli noin 200 grammalla.

Oliveira oli ylittänyt painorajan jo ensimmäisen kerran punnittaessa. Hän sai ylimääräisen tunnin painon pudottamiseksi, mutta hänellä oli vaa'alle palatessaan yhä liikaa painoa.

UFC päätti riisua Oliveiran mestaruudestaan jo ennen Arizonan Phoenixissa Justin Gaethjea vastaan käytävää titteliottelua. Taisto on ohjelmassa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Oliveira ei voittaessaankaan olisi mestari, vaan vyö on nyt vapaana. Jos yhdysvaltalaisvastustaja Gaethje voittaa, hänestä tulee kevytsarjan uusi mestari.

Oliveira voitti kevytsarjan vyön toukokuussa 2021 ottelussa Michael Chandleria vastaan. Brasilialainen puolusti mestaruuttaan voitokkaasti viime joulukuussa päihitettyään Dustin Poirierin.

Oliveira on voittanut ammattilaisena 32 ottelua ja kärsinyt kahdeksan tappiota, kun taas Gaethjella on ammattilaisena 23 voittoa ja kolme tappiota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja