UFC:n jättiottelu otellaan lauantaina tyhjille katsomoille – voittaja kohtaamassa todellisen loppuvastuksen: "Nyt on kyse oikeasta mestaruudesta"

Lauantaina Floridassa järjestettävän UFC 249 -tapahtuman pääotteluksi on ilmoitettu kevytsarjan väliaikaisen mestaruuden ratkaiseva Tony Fergusonin ja Justin Gaethjen kohtaaminen.

12 ottelun voittoputkessa otteluun saapuvan Fergusonin oli määrä otella Khabib Nurmagomedovia vastaan huhtikuun 18. päivänä Brooklynissa, mutta ottelu jouduttiin siirtämään koronaviruspandemian vuoksi.

Venäjälle palanneen Nurmagomedovin on ollut määrä otella Fergusonia vastaan viime aikoina yhteensä neljänä kertana, mutta ottelut ovat toistuvasti siirtyneet ottelijoiden terveyteen tai kuntoon liittyvistä syistä.

Fergusonin mukaan sekä Nurmagomedovin että irlantilaisen Conor McGregorin tulisi eläköityä.

– Kaksi ainoaa todellista miestä tulevat olemaan minä ja Justin Gaethje, Ferguson sanoi toimittajille lauantaina Jacksonvillessa. 

UFC 249 -tapahtuma järjestetään koronaviruspandemian vuoksi tyhjille katsomoille ja sitä ympäröivät tiukat testausprotokollat. Ferguson uskoo ottelun keräävän huomattavan määrän katsojia muun urheilun ollessa tauolla.

– Juuri nyt ei ole olympialaisia, Wimbledonin tennisturnausta, NBA:n ja NFL:n varaustilaisuutta, jalkapalloa, jääkiekkoa, baseballia. Me tuomme pöytään tämän, teemme parhaamme ja pidämme urheilun elossa, Ferguson sanoi. 

Nurmagomedovin on kerrottu asettuvan lauantain voittajan vastustajaksi, mutta entinen kahden painoluokan mestari McGregor kärkkyy niin ikään yhä mahdollisuuttaan voitettuaan Donald Cerronen tammikuussa teknisellä tyrmäyksellä.

Fergusonin 12 ottelun voittoputki on UFC:n kevytsarjan ennätys. Hän piti mestaruusvyötä hallussaan jo vuonna 2017 voitettuaan Kevin Leen ennen loukkaantumistaan. Nyt Ferguson tuntee aikansa tulleen.

– En ottele vain väliaikaisesta mestaruudesta. Nyt on kyse oikeasta mestaruudesta.

Lue myös:

    Uusimmat