Uber testaa työmatkalaisten kimppakyytiä - edullisesta tuli vieläkin edullisempi

Uber testaa uutta “kimppakyyti”-palvelua, jonka on tarkoitus helpottaa ihmisten liikkumista kodin ja työn välillä. Yhtiö käyttää palvelusta nimitystä UberHop ja UberCommute. Toinen on tarkoitettu kuljettajalle ja toinen kyytiin hyppääville asiakkaille.

Käytännössä palvelu toimii siten, että applikaation avulla Uber osaa yhdistää samaan suuntaan kulkevat työmatkalaiset. Sen ansiosta hinta on tavallista kyytiä edullisempaa ja luonnollisesti myös ekologisempaa.

Palvelu rakennetaan jo olemassa olevan UberPool-kimppakyytiverkoston päälle. Erona uudessa palvelussa on kuitenkin se, että kyytiläisiä ei haeta tietystä osoitteesta, vaan ennalta määritellystä noutopaikasta. Palvelu toimii siis hieman vastaavalla tavalla kuin Kutsuplus Suomessa.

Uber väittää blogikirjoituksessaan, että UberPool muodostaa lähes puolet kaikista kyydeistä San Franciscossa. Palvelu on ollut käytössä myös New Yorkissa, jossa se on ensimmäisen kahdeksan kuukauden aikana leikannut kaupungissa ajettavia matkoja noin 7,9 miljoonalla kilometrillä, joka vastaa Uberin mukaan 1400 tonnia CO2-päästöjä.

Kimppakyytien suosio antaa uskoa myös Commute- ja Hop-palveluiden menestykselle. Kehityksen suunta on ainakin oikea, sillä kimppakyyti on tehokas tapa poistaa liikenneruuhkia kaupungissa.

Pilottivaiheessa oleva uusi kimppakyytipalvelu alkoi Seattlessa ja San Franciscossa 10. joulukuuta. Palvelun tulosta Suomeen ei ole vielä tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja