Tyynykaupoilla? Näin löydät sen oikean

Pimenevä syksy on vuodenajoista väsyttävin, ja moni meistä huomaa unen tarpeen lisääntyvän. Uupuneen olon ja tummat silmänaluset voi minimoida varmistamalla, että pään alla on omaan nukkumisasentoon parhaiten sopiva tyyny.

Talven kolkutellessa jo ovella alkaa vuode tuntua kodin parhaalta paikalta. Virkistävimmän unen saavuttaa hyvällä tyynyllä, joten nyt on aika huomioida päänalusen tilanne.

– Tarkista, lepäätkö öisin hyvin pään asentoa tukevalla tyynyllä vai lituskaksi kuluneella mytyllä. Tyynyvalikoimaa eri materiaaleineen ja täytteineen riittää – suomalaisten tämän hetken suosikki on monen nukkumisasentoon sopiva kuitutyyny, Riikka Leskinen JYSK:stä kertoo.

Tyynykaupoilla – miten löytää juuri se oikea?

Luonnontäyte, kuitutäyte vai kerroksittain rakennettu erikoismuotoiltu täyte? Ei ihme, että tyynykaupoilla menee helposti pää pyörälle. Laadukkaiden tyynyjen hintahaarukka on laaja, muutamasta kympistä aina sataan euroon. Pään asennon ja ruumiin lämmön mukaan muotoutuva kallis erikoistyyny ei kuitenkaan välttämättä ole automaattisesti se paras vaihto.

– Tyynyostoksilla kannattaa miettiä ennen kaikkea omaa nukkumisasentoaan. Selällään nukkuja saa varmasti helpotusta aamun niskajumeihin painamalla yöksi päänsä ergonomisesti muotoiltuun erikoistyynyyn. Kyljellään yönsä viettävä pääsee mukavasti höyhensaarille sekä muotoillun tyynyn että kuitutäytteisen perustyynyn avulla. Vatsallaan nukkujalle muotoiltu tyyny taas ei sovi, vaan parempi vaihtoehto on matala tyyny, jonka alle voi helposti sujauttaa kädet, Leskinen valottaa tyynynvalintakriteereitä.

Lähde: JYSK

Lähde: JYSK

Lue myös:

    Uusimmat