Tyylikästä! Häpeän taakkaa kantava brittivalmentaja paijasi lohduttaen vastustajan tähtiä

Englannin kannattajat sekosivat voitosta – tuopit saivat kyytiä 0:51

Englannin nykyinen päävalmentaja Gareth Southgate ei unohda ikinä epäonnistunutta rangaistuspotkuaan EM-kisojen välierissä 22 vuotta sitten. Tiistain pelin jälkeen hän oli lohduttamassa saman kohtalon kokeneita vastustajajoukkueen pelaajia.

Video: englantilaisfanit juhlimassa voittoa.

Southgaten karmiva muisto on pala Englannin arvoturnausten surullista rangaistuspotkuhistoriaa, joka sai kirkastusta tiistaisella pilkkuvoitolla Kolumbiaa vastaan.

Southgaten mieleen ikiajoiksi piirtynyt kammottava tilanne sattui jalkapallon EM-kisojen välieräottelussa Englanti-Saksa. Southgate ampui Saksan maalivahtia käsivarteen.

Välttääkseen nyt vastaavan kaltaiset kauheudet, Southgate on panostanut koviin pilkkujen harjoittelumääriin.

– Meillä oli täysi usko, että teemme oikeita asioita, valmentaja sanoi.

– Olimme puhuneet pelaajillemme, että he kirjoittavat omaa tarinaansa – tästä muodostuikin klassikko, Southgate hehkutti joukkueensa edettyä puolivälierävaiheeseen.

Korvaako tämänkertainen rangaistuspotkuvoitto Southgaten mielessä vanhat ikävät muistot?

– Se muisto ei ikävä kyllä ikinä poistu harteiltani, valmentaja vastaa.

– Se on jotain, joka seuraa minua ikuisesti. Tänään oli erityinen hetki tälle joukkueelle, ja toivottavasti tulevaisuuden sukupolvet seuraavat tätä. Elämässä meidän pitää aina uskoa siihen, mikä on mahdollista, eikä historiaan tai odotuksiin. Uskon näiden pelaajien näyttävän mallia, kuinka pelaamisesta nautitaan, Southgate sanoi.

Gareth Southgate osasi asettua myös hävinneen joukkueen asemaan, sillä hän paijasi pelin jälkeen isällisesti Kolumbian karmivan tappion kärsineen joukkueen pelaajia.

Lähde: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat