Tyttökirjallisuutta tutkineen Sara Kokkosen neljä lukusuositusta

Vanhoista tyttökirjoista saattaa löytyä mielenkiintoista luettavaa myös aikuiselle naiselle. Lue Rasavillejä ja romantikkoja -tietoteoksen kirjoittaneen Sara Kokkosen suositukset, mistä tyttökirjasta aloittaa!

Tyttökirjallisuudesta tietoteoksen kirjoittanut Sara Kokkonen huomasi lukijatutkimuksessaan, että myös aikuiset naiset lukevat vanhoja tyttökirjoja. AVA tiedusteli Kokkoselta, mitä tyttökirjoja aikuisen naisen kannattaisi lukea. Kokkonen pahoitteli monien vanhojen tyttökirjojen olevan sellaisia, ettei niitä enää löydä kirjastoista. Hän suositteli lukulistalle kuitenkin seuraavia kirjoja:

1. Anni Swan: Pikkupappilassa (1922)

Pikkupappilassa -kirja on vanhanajan ja säätyläiselämän kuvausta, mikä voi olla hyvin kiehtovaa tämän päivän lukijalle. Ullan tarina alkaa tästä kirjasta.

2. Merja Otava: Priska (1959)

Merja OtavanPriska edustaa modernimpaa nuortenromaanisuuntaa. Priska kuvaa 1950-luvun oppikoulumaailmaa ja on mielenkiintoinen ajankuvaus.

3. Aili Konttinen: Inkeri palasi Ruotsista (1947)

Aili KonttisenInkeri palasi Ruotsista -teoksessa on sotalapsiteema. Aihe voi olla hyvin kiintoisa esimerkiksi sellaisella aikuislukijalle, jonka perhettä sotalapseus on koskettanut.

4. Rauha S. Virtanen: Selja-sarja (1955)

Selja on suomalaisten oma Pikku naisia. Pikku naisia -kirjan kirjoittanut Louisa May Alcott perusti tyttökirjallisuuden genren maailmalla. Rauha S. VirtasenSelja-sarja kertoo neljästä tytöstä samoin kuin Pikku naisia. Tytöt ovat kaikki hiukan erilaisia. On rauhallinen ja järkevä Kris-tyttö, sitten runotyttömäinen Virva ja temperamenttinen Margarita ja nuorimmainen Dodo.

AVA / Emmi Maaranen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat