Uusi suomalaistutkimus: Syöpää voidaan hoitaa lääkeseulonnalla ja geenisaksilla – hoitoa yhdistetään immunipuolustuksen aktivointiin

Syövän hoitoon on avautunut uusia mahdollisuuksia lääkeseulonnalla ja geenisaksilla, ilmenee tuoreesta suomalaisesta tutkimuksesta.

Leukemian ja imusolmukesyövän immunologisessa hoidossa käytettävän soluhoidon kehittämiseen voidaan käyttää lääkeseulontaa ja geenimuokkausmenetelmää.

Helsingin yliopiston ja Veripalvelun yhteistyönä tekemän tutkimuksen tulokset julkaistiin Blood-lehdessä. Tutkimuksessa kartoitettiin yli 500 syöpälääkkeen vaikutusta CAR-T-solujen toimintaan. CAR-T-soluhoidolla on saatu erinomaisia tuloksia tietyissä veri- ja imusolmukesyövissä, joissa muut hoidot ovat tehottomia.

Tohtorikoulutettava Olli Dufva Helsingin yliopistosta kertoo, että nyt saatuja tuloksia voidaan hyödyntää syöpälääkkeiden yhdistämisessä immuunijärjestelmää aktivoiviin hoitoihin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja