Tytötteli kultuuriministeriä – Ismo Alanko pyytää anteeksi alentavia sanojaan

Muusikko Ismo Alanko päästi suustaan varsinaisia sammakkoja Suomi Areena -tapahtumassa pari viikkoa sitten.

Muusikko Ismo Alanko kohahdutti pari viikkoa sitten Suomi Areena –tapahtumassa, kun hän päätyi tytöttelemään  kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta. Alanko teki ministeristä verkkohaastattelua, kun alentavat sanat pääsivät hänen suustaan.

– Mua askarruttaa aika paljon sellanen, että kun sä oot tollanen nuori, kaunis, sirpsakka, pieni tyttönen, hän aloitti kysymyksensä kulttuuriministerille.

Nyt Alanko on tullut julkisuuteen sanomisistaan. Mies selventää Facebook-profiilissaan asiaa ja pahoittelee käytöstään. Alanko avaa, että koko kysymyksen takana oli ajatus siitä, että taiteeseen väheksyvästi suhtautuva äijäkulttuuri ympäröi yksinäistä, taidetta puolustavaa kulttuuriministeriä.

– Tavoitteenaani oli humoristista tyylilajia käyttämällä saada ministeri hetkeksi luopumaan poliitikon roolistaan ja päästämään henkilö Sanni Grahn-Laasonen ääneen. Tässä epäonnistuin. Sanat lipsahtivat suustani kuvaillessani henkilöä, jonka näin vieressäni, Alanko kirjoittaa profiilissaan.

Alangon mukaan hän yritti lausua kulttuuriministerille kohteliaisuuden. Hän kuitenkin tajusi mokansa välittömästi, ja pyysi ministeriltä anteeksi sanomisiaan haastattelun jälkeen.

– Kömpelön yritykseni sanavalinta oli kuitenkin ajattelematon ja pahoittelin sitä välittömästi. Vaikka olenkin ajatusmaailmaltani kokoomusministerin kanssa monissa asioissa varsin eri linjoilla, minulla ei ole mitään syytä väheksyä häntä täysiverisenä politiikan ammattilaisena. Kannatan yksiselitteisesti miesten ja naisten täydellistä tasa-arvoa, Alanko kirjoittaa.

Alanko vetoaa myös siihen, ettei hän ollut ehtinyt juuri valmistautua haastatteluun etukäteen.

– Järkevä ihminen olisi varmaan kieltäytynyt täysin improvisoidusta haastattelusta. Mitään kysymyksiä ei ollut, kun kamera lähti käyntiin. Aloin vain pudotella sanoja suustani kuin kuin ääniä musiikillisessa improvisaatiossa, hän kuvailee.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Como-lehti.

Lue myös:

    Uusimmat